Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πόλη-φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω χιονοθύελλας - Απέφυγε τα χειρότερα (φωτο και ζωντανή σύνδεση)


Η χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει μετατρέψει τη Νέα Υόρκη σε πόλη - φάντασμα.Η Νέα Υόρκη γλίτωσε τα χειρότερα από τη χιονοθύελλα Τζούνο που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση που είχε εκδώσει για την πόλη, καθώς το φαινόμενο δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Παρ' όλα αυτά, η πόλη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν θυμίζει σε τίποτα την πολυσύχναστη μεγαλούπολη που όλοι γνωρίζουν.
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα σούπερ μάρκετ για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Ειδικά στην περιοχή Τσέλσι, στο κέντρο του Μανχάταν, η ουρά έφθανε έως το πεζοδρόμιο διπλανού οικοδομικού τετραγώνου.

«Είναι τρομακτικό το πόσο γρήγορα μια απλή βόλτα στο σούπερ μάρκετ μπορεί να καταλήξει να είναι τόσο πολύ επικίνδυνη» ανέφερε κάτοικος της πόλης, καθώς ο παγετός ήταν ισχυρός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί, ελάχιστος κόσμος σε στάσεις λεωφορείων και σταθμούς του Μετρό συνθέτουν το σκηνικό. Παράλληλα, μετρημένα στα δάκτυλα είναι τα αυτοκίνητα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχίζουν τις ρίψεις αλατιού και τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο, ορισμένοι τολμηροί -κυρίως τουρίστες- δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο, παίζοντας με το χιόνι.

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανή εικόνα από την Times Square...












































Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom