Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

6 εφημερίδες,6 διαφορετικές δημοσκοπήσεις με τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των!!!

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο γίγαντας Σαμαράς!!!

Κάθε εφημερίδα του Σαββατοκύριακου που σέβεται τον εαυτό της επιβάλλεται να 'χει και μια φρέσκια δημοσκόπηση για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου...

6 εφημερίδες λοιπόν δημοσιεύουν σήμερα και χτες 6 διαφορετικές δημοσκοπήσεις,από 6 διαφορετικές εταιρείες.Τώρα πως γίνεται ούτε δύο να μην συμφωνούν μεταξύ τους στα ποσοστά των κομμάτων θα σας γελάσουμε.

Πάντως όλες έχουν στην πρώτη θέση το ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σαμαρά!!! σχήμα οξύμωρο εξ από ανέκαθεν....

Απλά τις παραθέτουμε κι ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ
 Οριακή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με 8% διαφορά.
Οριακή αυτοδυναμία 151 εδρών δίνει δημοσκόπηση της Public Issue που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Η Αυγή".
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 38% ενώ η ΝΔ το 30%. Σε αναγωγή εδρών στο Κοινοβούλιο, η δημοσκόπηση δίνει 151 έδρες στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το κόμμα του πρωθυπουργού φτάνει τις 80 έδρες.
Στα υπόλοιπα κόμματα, το Ποτάμι συγκεντρώνει το 7% , το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή από 5,5%, το ΚΚΕ 5% και η ΑΝΕΛ 3%.
Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει μόλις 1,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ 1%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 66%, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 22%.
Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα
Στο 3,2% η ψαλίδα σύμφωνα με την ALCO
Στην δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι 3,2%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% και η ΝΔ 28%.
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι (4,5%), ακολουθεί η ΧΑ (4,2%), το ΠΑΣΟΚ(4%), και το ΚΚΕ 3,7%.
Εκτός βουλήε φαίνεται να μένει το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου (2,4%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,2%).
Σύμφωνα με την έρευνα της Αλκο που διεξήχθη από τις 4 εώς τις 8 Ιανουαρίου, 1 στους 10 ψηφοφόρους εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστος.
Δημοσκόπηση της Κάπα Research για ΤΟ ΒΗΜΑ

Μπροστά με 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,1% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,5%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,8% και οι ΑΝΕΛ με 2,6%.
Στο 12,6% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,9% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 36,2%.

Γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν»


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν»

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και η ΝΔ 25,5%.

Ακολουθούν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5,5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Στο 18% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, η αποχή στο 4% και άκυρο/λευκό στο 1,5%.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με 3,3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη Metron Analysis σε δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Συγκεκριμένα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 27,1% ενώ η ΝΔ 23,8%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,2% το ΠΑΣΟΚ με 3,2%.Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκεντρώνει 2,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου 2,2% και το ΛΑΟΣ 1,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 11,9%.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά βρίσκεται στο 4,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 34,1% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 30%. 
Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 8,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, το ΚΙΔΗΣΟ με 2,8% και το ΛΑΟΣ με 1,4%, ενώ η επιλογή «άλλο κόμμα» καταγράφει 4,8%.
Στην εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 144, η ΝΔ 82, το Ποτάμι 23, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 15, το ΠΑΣΟΚ 11 και οι ΑΝΕΛ 10. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα καταγράφοντας 68% έναντι 23% της ΝΔ. 
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Α. Σαμαράς έχει προβάσισμα με 35%, ενώ ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας με 23%.
Στο δίλημμα κυβερνησιμότητας οι πολίτες τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με 65%, έναντι 34% των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Σχετικά με το με ποια κυβέρνηση θα μπορούσε η χώρα να τα πάει καλύτερα, όσοι επιλέγουν μια κυβέρνηση Σαμαρά καταγράφονται στο 26% και 25% προκρίνουν μια κυβέρνηση Τσίπρα.
Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΕΤτΚ
Στις 3,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ από 5 που ήταν ένα μήνα πριν

Υπεροχή της Ν.Δ. μεταξύ των αναποφάσιστων δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου αφού το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν προσεγγίζει το 10%.



Η σημερινή πανελλαδική δημοσκόπηση ουσιαστικά αποτελεί «συνέχεια» της έρευνας της εταιρίας που διενεργήθηκε στις 6 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε στο Action24, επομένως δεν καταγράφει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο μπορεί κανείς να εξαγάγει σημαντικά συμπεράσματα με φόντο την κάλπη των εκλογών. 

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μονομαχούν για την πρώτη θέση έχει περιοριστεί στις 3,5 μονάδες σήμερα, από 5 που ήταν έναν μήνα πριν, ενώ οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών της τρίτης θέσης δεν ξεπερνούν τη 1 μονάδα! Το κρίσιμο πάντως στοιχείο που δημιουργεί συνθήκες πραγματικού ντέρμπι, ακόμη και ανατροπής, προκύπτει από την «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, όπου η Ν.Δ. έχει σαφή υπεροχή.

Το 16% των αναποφάσιστων απαντά ότι είναι πιο κοντά στην επιλογή της Ν.Δ. ενώ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επιλογή του 9% των πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Οι μη αποφασισμένοι εκλογείς προέρχονται από τους ψηφοφόρους (του Ιουνίου 2012) της Ν.Δ. (15% των αναποφάσιστων), του ΠΑΣΟΚ (9%), της ΔΗΜ.ΑΡ. (9%), των ΑΝ.ΕΛ. (7%) και του ΣΥΡΙΖΑ (6%). Αντίθετα, δεν καταγράφονται πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής - μόλις το 2% αυτών που είχαν ψηφίσει Χ.Α. το 2012 απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει.



Σύμφωνα με την ανάλυση της Pulse, αξιόλογα ποσοστά αναποφάσιστων προέρχονται από αυτούς που είχαν ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014 Ν.Δ. (15%), ΣΥΡΙΖΑ (10%), Ποτάμι (9%) και ΠΑΣΟΚ-Ελιά (6%). 
Τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ν.Δ. μέσα σε λίγα 24ωρα κέρδισε μισή μονάδα ενώ αντίστοιχα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. 3%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το ΚΚΕ 4,5%, το Ποτάμι 5,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1%, το κόμμα Παπανδρέου 2,5% ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 9,5%. «Αλλο κόμμα» απαντά το 2%, λευκό/άκυρο/αποχή επιλέγει το 4,5%. Επίσης, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα η Ν.Δ. έχει κερδίσει 3,5 μονάδες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιάμιση. Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την πρώτη θέση στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» με διαφορά 6 μονάδων και ποσοστό 36% έναντι 30% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom