Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΕΛΑ στην ΠΑΤΡΑ: Συνέλαβαν πολίτη για χρέος 50 ευρώ - Κρατείται λόγω... αργίας!


Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την οργή του «για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «σήμερα αργά το μεσημέρι,
υπήρξε τηλεφώνημα στο γραφείο του δημάρχου και αναφέρθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ στην συνέχεια ενημερώθηκε ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης».

Όσον αφορά στις ενέργειες του δημάρχου, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο δήμαρχος ανέλαβε πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα, προκειμένου ο συμπολίτης να αφεθεί ελεύθερος. Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσό των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοικτό, για να πληρωθεί το παράβολο. Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων, θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση».

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατηγόρησε «την συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πως εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους, την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους».

update:Ελεύθερος, με προσωρινή απόφαση του Εισαγγελέα, αφέθηκε απόψε ο άνδρας από την Πάτρα, ο οποίος είχε συλληφθεί για οφειλές 50 ευρώ στην Εφορία. Όπως αναφέρει το patratora.gr, σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για επαιτεία.

Για τον 44χρονο είχε παρέμβει ήδη ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να πληρωθεί η χρηματική ποινή και να αφεθεί ελεύθερος.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αγύρτες, ηλίθιοι με περικεφαλαία, Α, να χαθείτε από δω χρονιάρες μέρες, σας σιχάθηκε πια ο πολίτης

Κατά τα άλλα ,Καλή μας Χρονιά Δημήτρη μου…..

zeidoron dtsoukas είπε...

Εξάντλησαν οι αρχές όλη τους την αυστηρότητα σ' έναν άνθρωπο,του οποίου το χρέος των 50 ευρώ προέρχεται από πρόστιμο που του βάλανε για επαιτεία!!!

Από κει και πέρα τι να πεις...

Το "Καλή Χρονιά" Λυγερή μου δεν φαίνεται τουλάχιστον από την πρώτη βδομάδα,βλέπεις ακόμα και η κακοκαιρία επελαύνει για δεύτερη φορά!

Να 'μαστε καλά και μακάρι να διορθωθούν τα πράγματα...

Read more: Go to TOP and Bottom