Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν…


Πλέον, οι εκλογές προκηρύχθηκαν και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των πολιτών – εκλογέων. Όμως, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ίσως από τις κρισιμότερες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας γιατί το διακύβευμά τους είναι παρά πολύ σημαντικό.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το διακύβευμα δεν είναι τα (ψευτο)-διλήμματα
που τα πολιτικά κόμματα άρχισαν ήδη με αυξημένη ένταση να θέτουν στους εκλογείς. Ούτε φυσικά τα παραμύθια, τα «μαγικά», οι αθρόες υποσχέσεις, οι «ηρωισμοί», οι απειλές, τα ξόρκια και οι αφορισμοί.

Το διακύβευμα είναι η μελλοντική πορεία της χώρας και οι στοχεύσεις της στον σημερινό κόσμο. Για να χαραχθεί όμως αυτή, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να το παρουσιάσουν αναλυτικά. Και όπως ισχύει για κάθε σχέδιο, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, ορόσημα, χρονοδιαγράμματα και αξιολογημένες εναλλακτικές επιλογές.

Η «κινδυνολογία» ή οι «ηρωισμοί», που όλως παραδόξως (;) εξαντλούνται στην εσωτερική κατανάλωση, κρύβουν απλώς την έλλειψη σχεδίου και την εφαρμογή της πάγιας ελληνικής πρακτικής του «βλέποντας και κάνοντας».

Όμως, σε αντίθεση με την προ κρίσης εποχή, σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει εξοντωθεί μετά από χρόνια μεγάλης λιτότητας και ληστρικής υπερφορολόγησης. Η υπομονή έχει εξαντληθεί και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες.

Άσχετα με την κομματική τους προτίμηση, οι εκλογείς θα πρέπει εν όψει των εκλογών, να επιβάλλουν σε όλους όσοι διεκδικούν τη ψήφο τους, την παρουσίαση αναλυτικού σχεδίου και να μην περιοριστούν απλώς στα παραμύθια και τα αφηγήματα, ή ακόμη χειρότερα στα παραμύθια και τα «μαγικά».

Τα παραμύθια, τα αφηγήματα, τα διλήμματα, οι κινδυνολογίες, οι υποσχέσεις και τα δώρα, μπορεί να «σερβίρονται» απλόχερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά μετά τις εκλογές, έχει διαπιστωθεί ότι δύο βασικές αρχές συνεχίζουν να ισχύουν: «τα πάντα έχουν κόστος» και «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Defence-Point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom