Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Γαλλία κατεβάζει 10.000 στρατιώτες στους δρόμους για να... τρομάξει τους τρομοκράτες!


- 5.000 πάνοπλοι αστυνομικοί για την φύλαξη 717 εβραϊκών σχολείων
- Άλλοι 10.000 στρατιώτες θα περιπολούν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων
- Πριν την επίθεση είχε φύγει η "χήρα" του Κουλιμπαλί από την Γαλλία

Οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι έδειξαν σε όλο της το μεγαλείο πόσο ανοχύρωτη και πόσο ανέτοιμη ήταν όχι μόνο η Γαλλία αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των φανατικών σε στόχους που τους έχουν ενοχλήσει..

Από την περασμένη εβδομάδα και το τριήμερο του τρόμου η κυβέρνηση Ολάντ δεν έχει σταματήσει να είναι σε κατάσταση συναγερμού και πλέον όχι μόνο το Παρίσι αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις είναι στρατοκρατούμενες.

Η Γαλλία μετρά ήδη μέσα σε λίγα 24ωρα 17 νεκρούς και οι εκτιμήσεις είναι ότι οι τρομοκράτες όχι μόνο κατάφεραν να αιματοκυλίσουν την χώρα αλλά και να καλλιεργήσουν το αίσθημα του φόβου.

Η πορεία της Κυριακής μπορεί να είχε μαζική συμμετοχή αλλά μια πορεία δεν σταματά εκείνους που είναι φανατισμένοι και αποφασισμένοι να χύσουν και άλλο αίμα αθώων.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο με την συμμετοχή και του Γάλλου πρωθυπουργού αλλά και των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας αποφασίσθηκε να βγούν άλλοι 10.000 στρατιωτες στους δρόμους για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 5.000 αστυνομικοί θα διατεθούν για την φύλαξη των 717 εβραϊκών σχολείων.

Η "χήρα" του Κουλιμπαλί είναι ήδη στην Συρία

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράστη της ομηρείας που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι και η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία, εισήλθε στην Συρία στις 8 Ιανουαρίου περνώντας από την Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.

Η Μπουμεντιέν έφθασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρισκόταν στην Τουρκία πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι και έφυγε για τη Συρία όταν η αστυνομία αναζητούσε ακόμη τους δράστες.

"Εισήλθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου προερχόμενη από τη Μαδρίτη. Υπάρχει οπτικό υλικό (που την εμφανίζει στο αεροδρόμιο). Στη συνέχεια κατέλυσε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ξενοδοχείο στο Καντίκιοϊ (περιοχή που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης). Έπειτα πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου", πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου επισημαίνοντας ότι αυτό προκύπτει από τις τηλεφωνικές της συνομιλίες.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, η 26χρονη Μπουμεντιέν δεν χρησιμοποίησε ποτέ το εισιτήριο μετ' επιστροφής Μαδρίτη-Παρίσι που είχε στην κατοχή της.

Η γαλλική αστυνομία περιγράφει την Μπουμεντιέν ως "οπλισμένη και επικίνδυνη".

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, μόλις εντόπισε η Τουρκία τα ίχνη της Μπουμεντιέν ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oι βιομηχανοι της τρομοκρατιας και των τρομοκρατων Αμερικης (ΗΠΑ) και Ευρωπης (EE) μετα την ακατεσχετη τρομολαγνεια και τα κροκοδειλια δακρυα για το χαμο αθωων ανθρωπινων ψυχων
αναβαθμισαν την τρομοκρατια κατεβαζοντας το στρατο στους
γαλλικους δρομους.Η παταξη της τρομοκρατιας δεν καταπολεματε με στρατοκρατια αλλα με λαικη κινητοποιηση με αντιφασιστικη αιχμη και προσανατολισμο
melito

Read more: Go to TOP and Bottom