Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ελληνες στον τάφο... και η Παναγιωταρέα με την Μενδώνη το γλεντάνε στο Ritz Carlton για τον τάφο !

Μεγάλη ζωή για Mενδώνη, Παναγιωταρέα και σία στο Ritz Carlton του Μόντρεαλ
Δεν τους έφτασε που έμειναν στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Μόντρεαλ, την ώρα που η Ελλάδα υποτίθεται πως κάνει δημοσιονομικές περικοπές... Δεν αρκούσε που απόλαυσαν τριήμερες εκδηλώσεις
εγκαινίων στη χειμωνιάτικη μεγαλούπολη του Καναδά, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και τις περικοπές των συντάξεων...
 
Μετέφεραν το μεταξύ τους ξεκατίνιασμα και εκτός Ελλάδας!..
 
Ο λόγος τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη, την Αννα Παναγιωταρέα και...
την υπόλοιπη παρέα από το υπουργείο Πολιτισμού. Για το θέμα έχει ρεπορτάζ το σάιτ του Μιχάλη Ιγνατίου όπου, υπό τον τίτλο «Μια και δύο και τρείς… και έξι απο το ΥΠΠΟ!», περιγράφει τα ακόλουθα:
   
Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν να παρευρεθεί στα εγκαίνια της αρχαιολογικής έκθεσης «Οι Ελληνες: απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», που άνοιξε την Παρασκευή  στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μόντρεαλ, αλλά ακύρωσε την παρουσία της τελευταία στιγμή λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ετσι τα εγκαίνια μιας σημαντικότατης έκθεσης έγιναν απο τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ  κα Λίνα Μενδώνη.
 
Ωστόσο, η Λίνα Μενδώνη δεν ήρθε μόνη ή με μια απο τις διευθύντριες του ΥΠΠΟ αλλά πέντε..   κυρίες του Υπουργείου Πολιτισμού  βρέθηκαν στο πλευρό της. Πρόκειται για τις Μαρία Ξένη Γαρέζου, προϊσταμένη τμήματος αρχαιολογικών μουσείων και συλλογών, Μαρία Βλαζάκη, πρώην γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Αννα Παναγιωταρέα, σύμβουλο επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελένη Κόρκα, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
 
Τα όργανα άρχισαν στο Μόντρεαλ καθώς η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού δεν
μπορούσε να ανεχθεί την παρουσία της πρώην διευθύντριας Αρχαιοτήτων Μαρίας Βλαζάκη, η οποία είχε προσκληθεί απο το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μόντρεαλ ξεχωριστά απο την αποστολή του ΥΠΠΟ διότι είχε οργανώσει όλη την έκθεση πριν την συνταξιοδότησή της. Οι κυρίες του ΥΠΠΟ προσπάθησαν να την αγνοήσουν και την εξαίρεσαν απο τη συνέντευξη τύπου για την έκθεση.Οι άνθρωποι του μουσείου έπαθαν σοκ με τις προστριβές μεταξύ των Ελληνίδων αρχαιολόγων, διευθυντριών και υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, που πήραν τη μορφή εχθρότητας. Οι κυρίες έμειναν στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Μόντρεαλ, το Ρίτζ Κάρλτον, την ώρα που η Ελλάδα υποτίθεται πως κάνει δημοσιονομικές περικοπές. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και τις περικοπές των συντάξεων απόλαυσαν τριήμερες εκδηλώσεις εγκαινίων στο χειμωνιάτικο Μόντρεαλ.
 
Τα εγκαίνια μιας τόσο μεγάλης έκθεσης με ένα τεράστιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο και με μια αποστολή 6 ατόμων σε περίοδο κρίσης είχαν την απήχηση μιας εκδήλωσης «μεταξύ μας». Και οι Καναδοί βλέποντας τη μεγάλη ζωή των κυριών του ΥΠΠΟ αναρωτήθηκαν αν στ’ αλήθεια η Ελλάδα έχει κρίση χρέους.
 
Πάλι καλά που στις εκδηλώσεις των εγκαινίων δεν παρευρέθηκαν και οι 21 διευθυντές των ελληνικών μουσείων που διέθεσαν κομμάτια τους στην έκθεση!
   

μέσω το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom