Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: 32 οι Έλληνες αγνοούμενοι - Ταυτοποιήθηκε νεκρός Έλληνας


- Το ΥΕΝ ανακοίνωσε το όνομα του δεύτερου Έλληνα νεκρού της ναυτικής τραγωδίας
- Πρόκειται για τον 57χρονο Κωνσταντίνο Κουφόπουλο
- Συνεχίζονται οι έρευνες – 10 οι νεκροί, επτά έχουν ταυτοποιηθεί
- 95 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic βρίσκονται σώοι στα πλοία Saint Giorgio και Duran de la Pena
- 86 επιβάτες του πλοίου που έπιασε φωτιά την Κυριακή έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα
- Έξι Έλληνες έχουν σωθεί και επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους
- Συγκλονίζει η σύζυγος αγνοουμένου: Οι αρχές δεν μας λένε τίποτα!
- Επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας ζήτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη
- Δεν δίνει συγκεκριμένο αριθμό αγνοουμένων το Λιμενικό
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Άγνωστος παραμένει ακόμη ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων επιβατών του πλοίο Norman Atlantic, στο γκαράζ του οποίου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής, καίγοντάς το απ’ άκρη σ’ άκρη. Οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας έχουν φτάσει τους 10. Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι επτά, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες. Στη λίστα των θυμάτων δεν βρίσκεται πια το όνομα του Γιώργου Δούλη, που αν και είχε επισήμως ανακηρυχθεί νεκρός, δεν αναγνωρίστηκε, όπως αποκάλυψε το NewsIt, από τον γιό του και πλέον θεωρείται αγνοούμενος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε και επίσημα πως ο ένας από τους δυο Έλληνες νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας στην Αδριατική είναι ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος.

«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στις 13:20 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται στο Norman Atlantic από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.
Ο άτυχος 57χρονος είχε γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1957 στο Μελίκι Ημαθίας.
Οι αγνοούμενοι


Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, εκτός από τους 86 Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν, υπάρχουν άλλοι 95 άνθρωποι που έχουν σωθεί. 

Οι 81 βρίσκονται στο πλοίο Saint Giorgio και άλλοι 14 στο Duran de la Pena, τα οποία είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου βρισκόταν το Normal Atlantic τη στιγμή της φωτιάς για να βοηθήσουν τους επιβάτες του

Οι Έλληνες που έχουν σωθεί και η δραματική έκκληση ενός αγνοούμενου


Από τους Έλληνες επιβάτες του πλοίου που θεωρούνταν αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τουςέχουν ήδη επικοινωνήσει και ενημερώσει πως είναι καλά οι: Γιώργος Μάρκος, Κώστας Γιαπλές, ο κ. Τουτούνας, ο κ. Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Αντωνάκης και ο κ. Κεραμάς, ενώ έχουν βρεθεί και οι τέσσερις οδηγού της εταιρίας Σαλαμίς, όμως τα ονόματά τους όμως δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Αντίθετα, παραμένει η αγωνία για τον οδηγό Γιάννη Σοφό, με την οικογένειά του να απευθύνει δραματική έκκληση, γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει!

Η σύζυγός του, Ντίνα Σοφού, μιλώντας στο NewsIt κατήγγειλε πως δεν ξέρει τίποτα για τον αγνοούμενο άνδρα της γιατί κανείς δεν την ενημερώνει! "Οι αρχές δε μας λένε τίποτα και χθες που παίρναμε τηλέφωνο στο Υπουργείο μας βάλανε τις φωνές γιατί τους τηλεφωνούσαμε κάθε μισή ώρα!", καταγγέλλει.

Και συνέχισε λέγοντας πως "τελευταία φορά που μιλήσαμε μαζί του ήταν την ώρα που έμπαινε στο καράβι. Κάποιοι μου είπαν ότι τον είδανε, ότι ήταν μέσα στο καράβι και ότι τον είδανε αφού έπιασε φωτιά και μετά χάσανε όλα τα σήματα. Όλοι ήταν πανικόβλητοι, μου μιλάγανε για 20 δευτερόλεπτα και μου λέγανε κάπου εδώ τον είδαμε και κλείνανε. Κάποιος να μας πει που είναι ο άνθρωπος μας".

Όλα αυτά ενώ στο κουφάρι του πλοίου παραμένει ανοιχτά της Αλβανίας, κοντά σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα. Δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα από τα οποία το συγκρατεί για να μην πέσει πάνω στα βράχια! 
Αργότερα, Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα ανέβουν στο πλοίο για να εκτιμήσουν αν είναι αξιόπλοο και θα κρίνουν αν θα οδηγηθεί τελικά στην Ιταλία ή στην Αλβανία!

Έλληνας αξιωματικός στην Ιταλία για να... διασταυρώσει τις λίστες


Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού για να γίνει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

Χθες, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας, που κλήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για τον κατάλογο των επιβαινόντων ανέφερε ότι 475 επιβάτες και πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο "Norman Atlantic".

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του "Norman Atlantic", τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom