Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

''Όχι'' του Εισαγγελέα στο αίτημα του Ρωμανού - Ραγκούσης: Επιδεινώθηκε h υγεία του

Μαθήματα “μέσω τηλεδιάσκεψης” προτείνει ο Αθανασίου

«Όχι» στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ζητά να του χορηγηθεί άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής στην οποία πέρασε μετά από εξετάσεις μέσα στην φυλακή, είπε, σύμφωνα με το Mega, ο Εισαγγελέας του Πειραιά. Τον τελικό λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά.

«Έχουμε σήμερα μία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας, μία επιδείνωση η οποία πλέον είναι ανησυχητική, κυρίως ως προς την καρδιά», δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης στην εκπομπή των Κατερίνα Ακριβοπούλου και Νίκου Μπογιόπουλου στον Real Fm 97,8.


Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

Μαθήματα “μέσω τηλεδιάσκεψης” προτείνει για Ρωμανό και Κωστάρη ο Αθανασίου

«Σε καμία περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών, ούτε μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων» απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου για τις αντιδράσεις σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδεις του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη.
«Για να διευκολύνει τη συνέχιση της εκπαίδευσης των κρατουμένων» όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός προτείνει να προβλεφθεί «η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεσμοθέτησε σχετικές με την εκπαίδευση και κατάρτιση των κρατουμένων διατάξεις στις οποίες προσδίδει μεγάλη βαρύτητα.

Για το σκοπό αυτό λειτουργούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικές μονάδες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) ιδίως στα Καταστήματα Κράτησης Νέων καθώς και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για ενηλίκους κρατουμένους σε επτά Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα προβλέπεται η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για κρατουμένους που εισάγονται σε Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο στο οποίο προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση.

Σε καμία περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών, ούτε μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου για να διευκολύνει τη συνέχιση της εκπαίδευσης των κρατουμένων, σε περίπτωση μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας σ’ αυτούς, προτείνει, κατ’ αρχήν, να προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου.

Τα θέματα που ανακύπτουν σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα εξεταστούν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom