Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο προϋπολογισμός πέρασε, το Eurogroup έρχεται και η Τρόικα απαιτεί και τα... σώβρακα

Ασφυκτικές πιέσεις από την Τρόικα και διορία μιας εβδομάδας

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2015. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές, κατά ψήφισαν 134, ενώ ένας βουλευτής, o Γρηγόρης Ψαριανός, ψήφισε παρών.

Σημειώνεται από τους ανεξάρτητους βουλευτές "ναι" ψήφισε η Κατερίνα Μάρκου.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι επτά κρατούμενοι βουλευτές της ΧΑ και ο Ευστάθιος Μπούκουρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος από την ΧΑ).

Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν Αχμέτ λόγω ασθένειας. Παρότι έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε "ναι", η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα έπρεπε να βρισκόταν σε κοινοβουλευτική αποστολή.

το Eurogroup και οι τρελές απαιτήσεις της Τρόικας
Σήμερα κρίνεται η τύχη πολλών από τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Οι επτά αλλαγές που ζητάει η τρόικα και οι αντιπροτάσεις τις κυβέρνησης πέφτουν στο τραπέζι του σημερινού eurogroup και με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να έχουν ήδη καταφτάσει στην Αθήνα όλα δείχνουν ότι το παζάρι τελειώνει.

Ουσιαστικά για την κυβέρνηση η σημερινή ημερομηνία χάθηκε, πάμε για την επόμενη που είναι στις 15 του μήνα. Εκεί, λέει το Μαξίμου υπάρχουν ελπίδες για λύση

Με τα τεχνικά κλιμάκια ήδη στην Αθήνα όλα δείχνουν ότι ως την Τετάρτη (πιθανότατα) θα έχει επιστρέψει η τρόικα και μέσα σε διάστημα 5-6 ημερών το ζήτημα θα έχει κλείσει, λένε κάποιες πηγές.

Τα αγκάθια όμως είναι πολλά. Οι τροικανοί ζητούν αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ όχι μόνο για τα ξενοδοχεία, αλλά ακόμη και για τα φάρμακα.

Μείωση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση εφορίας και ταμείων με την κυβέρνηση να αντιπροτείνει αυστηρότερους όρους.

Κατάσχεση μισθών και συντάξεων πάνω από 1.500 ευρώ για οφειλές στο σύνολό τους και όχι στο 25% που είναι σήμερα.

Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων.

Κατάργηση των επιπλέον χρημάτων των συντάξεων που δεν ανταποκρίνονται σε εισφορές.
Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιβολή μηδενικής ρήτρας στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Διαβάστε σχετικά:
Η Τρόικα παλάβωσε! Θέλουν να μας πάρουν και τα σώβρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom