Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τη σκυτάλη της τρομοκρατίας πήρε ο Χαρδούβελης: "Ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να στραγγαλίσει τη χώρα σε χρόνο dt"!!!

Τώρα έχουν χρήματα οι Τράπεζες,αλλά αν δεν εκλεγεί Προέδρος...!!!
Αφου ρε Γκίκα τα κλειδιά της Ελλάδας τα κρατάει ο Μάριο Ντράγκι εσύ γιατί ακριβώς πληρώνεσαι;

- Ο Γκίκας Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει πως προς το παρόν οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς
- Έχει ήδη περάσει νομοσχέδιο σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εκταμίευσης
- Στη συνέντευξή του επισημαίνει πως υπάρχουν κίνδυνοι εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Τα κλειδιά για την ελληνική οικονομία τα κρατάει ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ


Σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής",
εντελώς συμπτωματικά την παραμονή της 3ης ψηφοφορίας για ΠτΔ,ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους από το ρευστό πολιτικό κλίμα της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρδούβελης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζεται για να αντέξει η οικονομία τυχόν κλυδωνισμούς, σημειώνοντας πως έχουν ήδη περάσει νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εταίρους και επικρατεί συναγερμός στο Μαξίμου εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και των οικονομικών συνεπειών που μπορεί να υπάρξουν από τις πιθανές πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο, στη συνέντευξή του ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν κρύβει την ανησυχία του για το ρευστό πολιτικό κλίμα που επικρατεί και το οποίο δημιουργεί αναταράξεις στην οικονομία.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλείς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ειδικό νομοθέτημα που δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζεται χρήματα από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που αντέχουν οι τράπεζες.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει πως μία πιθανή κυβέρνηση με αντιμνημονιακό χαρακτήρα μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό σημαίνει σύμφωνα  για τον κ. Χαρδούβελη πως η ΕΚΤ κρατάει τα κλειδιά για την ελληνική οικονομία.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το κλειδί αυτό της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι μπορεί "εύκολα και απότομα να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom