Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σε απεργία πείνας ο Μιχελογιαννάκης στο Σύνταγμα (φωτο)


Το 'πε και το 'κανε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, βρίσκεται στο Σύνταγμα και κάνει απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης τόσο στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία εδώ και μέρες, όσο και στον Νίκο Ρωμανό.

- Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη!

Ο Ι. Μιχελογιαννάκης μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα" του Skai σε απ' ευθείας μετάδοση από την πλατεία Συντάγματος, όπου ξαπλωμένος και τυλιγμένος με κουβέρτες, τόνισε πως "η πράξη μου συνειδησιακά μου δίνει μεγάλο κουράγιο".


Σχετικά με την απεργία πείνας του Νίκου ρωμανού, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε πως "τα παραπολιτικά σχόλια είναι καθημερινά και πολύ άσχημα. Χαμηλού επιπέδου άνθρωποι μιλούσαν υποτιμητικά για τον Ρωμανό και θα πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός νέου με αριστερή παιδεία. Είναι αποφασισμένο να πεθάνει και δεν πρέπει η ελληνική κοινωνία να το επιτρέψει".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του 21χρονου που σήμερα διανύσει την 27η ημέρα της απεργίας πείνας, λέγοντας πως "μία απλή αρυθμία από έλλειψη καλίου θα του κοστίσει ζωή".

Μάλιστα στο τέλος της σύνδεσης ζήτησε από τοςυ συντελεστές της εκπομπής να αλλάξουν τον υπότιτλο που είχαν και να βάλουν ό, τι είχε πει χθες ο ίδιος, όταν ανακοίνωσε την απεργία πείνας, δηλαδή το "έλληνες σηκωθείτε επιτέλους από τους καναπέδες σας".

Αναφορά στους Σύρους και... παρέμβαση Άδωνι!


Επανερχόμενος στο θέμα των Σύρων προσφύγων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά αναθεώρηση του συμφώνου μετανάστευσης, ώστε να θεωρηθούν πολιτικοί πρόσφυγες.

Ακόμη σημείωσε πως "το κρύο είναι απαράδεκτο και λυπάμαι τα μωρά που πρέπει να το αντέξουν".

Τα παραπάνω σχόλια έφεραν... παρέμβαση του Άδωνι γεωγιάδη, ο οποίος σε τηέφωνική συνομιλία με την εκπομπή τόνισε πως στην πραγματικότητα αυτό που ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες είναι να αλλάξει η νομοθεσία ολόκληρης της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη.

Συμφωνία με την τρόικα


Η κουβέντα στράφηκε αναπόφευκτα και στα τεκταινόμενα με την τρόικα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθηση πως η συμφωνία θα επέλθει και μάλιστα με τους όρους της κυβέρνησης.

"Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα με τον τρόπο που θέλουμε", τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας "υπερβολικά και επιζήμια" όσα ζητούν οι δανειστές.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom