Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

Οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν έχασαν μόνο τις αποταμιεύσεις των Ταμείων τους, και κατ’ επέκταση το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεών τους, αλλά φορτώθηκαν πρόσθετο χρέος 50 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες

Συντάκτες: Κώστας Τσάβαλος, Μάριος Χριστοδούλου

Σε μια τεράστια πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή σε βάρος εκατομμυρίων ασφαλισμένων, οι οποίοι έχασαν 12 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά τους στο πλαίσιο του «κουρέματος» του δημόσιου χρέους (του περιλάλητου PSI), εξελίσσεται η υπόθεση του Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.


Η κυβέρνηση Παπαδήμου, για να «χρυσώσει το χάπι» στους ασφαλισμένους δεκάδων Ταμείων, οι οποίοι έχασαν μέσα σε μια ημέρα τα αποθεματικά δεκαετιών, προχώρησε τον Μάρτιο του 2012 στη σύσταση του Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος, «με αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα».

Δηλαδή, υποτίθεται ότι ως αντάλλαγμα των χαμένων αποταμιεύσεων των ασφαλιστικών ταμείων δόθηκαν… προίκα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, η αξιοποίηση των οποίων θα αντιστάθμιζε σε έναν βαθμό τις απώλειες των ασφαλισμένων.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το Ταμείο-φάντασμα παραμένει μόνο στα χαρτιά.

►Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom