Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΧΑΪΚΑΛΗ!

Κι ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα για την απόπειρα ή μη δωροδοκίας κάποια διέταξαν αντίποινα!!!
Αυτό και μόνο δείχνει πως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους
Καθόλου απίθανο οι μάγκες να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση δωροδοκίας

Δεν λείπει η έμπνευση από την καταρρέουσα Κυβέρνηση των Βενιζελοσαμαράδων!
Εντελώς ξαφνικά και τυχαία αποφάσισαν να ελέγξουν το "πόθεν έσχες" του καταγγέλοντα απόπειρα δωροδοκίας Παύλου Χαϊκάλη!!!
Δηλαδή μέχρι σήμερα δεν είχαν ελέγξει ως όφειλαν όλες τις δηλώσεις;

Τις αμέσως επόμενες μέρες -και πιθανότατα εντός της εβδομάδας- θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝ.Ελ Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής "Πόθεν Έσχες" Γιώργος Καλαντζής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως ολοκληρώθηκε χθες, μετά τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον καταγγέλοντα βουλευτή του κόμματος. Έτσι, εκτιμάται ότι, εκτός απροόπτου, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποτυπώσει με πορισματική αναφορά, που θα καταθέσει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, την εκτίμησή του για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, από χθες το απόγευμα, η Εισαγγελία είχε καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη. Για τον λόγο αυτό, δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, θέμα που φέρεται να αξιολογήθηκε ήσσονος σημασίας.

Πηγές του Εφετείου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν θα προσέδιδε άλλη διάσταση στην έρευνα, η αποκάλυψη του ποιος ειδοποίησε ποιον (μας κάνουν πλάκα ή μας περνάνε για μ@κ@κ@ς;). Ωστόσο, η πλευρά του κ. Χαϊκάλη δια της συνηγόρου του κ. Τζούλη επανήλθε σήμερα σήμερα το πρωί στο αίτημά της καθώς ζήτησε να κριθεί εκ νέου η άρση απορρήτου, αφού θεωρεί ότι είναι κρίσιμο θέμα για την υπόθεση και θα καταδείξει την αξιοπιστία των δύο εμπλεκομένων.

Κατά την εισαγγελική κρίση, επίσης, το οπτικοαστικό υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής θεωρείται μη νόμιμο, κάτι που φέρεται να επισημάνθηκε εξαρχής στους καταγγέλλοντες. Ενδέχεται, μάλιστα, η Εισαγγελία να θεωρήσει πως η υπόθεση της καταγραφής και της επεξεργασίας του επίμαχου υλικού, πρέπει να ερευνηθεί ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom