Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός - Ναι στο βραχιολάκι λέει η κυβέρνηση - Συναινεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Προηγήθηκε παρέμβαση Παπούλια

- Εγκρίθηκε η τροπολογία ομόφωνα για την δυνατότητα να μπορεί να φοιτεί με βραχιολάκι ο Νίκος Ρωμανός
- Τηλεφωνήματα Παπούλια σε Σαμαρά και Τσίπρα για να βρεθεί λύση
- Επικοινωνία Τσίπρα με Βενιζέλο
- Αρχίζει κιόλας η σίτιση του Ρωμανού

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου
να δοθεί λύση στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αποφάσισε να την διακόψει μετά από 31 ημέρες αφού στην Βουλή πέρασε ομόφωνα τροπολογία που του δίνει την δυνατότητα να σπουδάσει με το ειδικό βραχιολάκι.

Ο κ. Παπούλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το περιεχόμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, και γενικότερα το νομικό πλαίσιο, που διέπει την περίπτωση του νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ρωμανός μόλις ενημερώθηκε για την βελτιωμένη τροπολογία στο νοσοκομείο Γεννηματάς που νοσηλεύεται αντέδρασε θετικά και ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία πείνας.

Η σίτισή του θα αρχίσει άμεσα προκειμένου σιγά - σιγά να επανέλθει ο οργανισμός του.

Η βελτιωμένη τροπολογία
Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, οδηγήθηκε στην λύση της η υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται. Η τροπολογία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Επικοινωνία Τσίπρα - Βενιζέλου
Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom