Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ωπα ο Φορτσάκης! Λάβρος κατά της “επικίνδυνα ανίκανης” Κυβέρνησης (βίντεο)


Λάβρος κατά της κυβέρνησης για τον χειρισμό της υπόθεσης των διοικητικών υπαλλήλων εμφανίστηκε σήμερα ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης, σε συνέντευξη Τύπου, προειδοποιώντας παράλληλα πως η οικονομική κατάσταση του ΕΚΠΑ είναι οριακή και ουσιαστικά αν δεν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, οι Σχολές δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το 2015.


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και στην οποία παρέστησαν και διοικητικοί υπάλληλοι, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκης χαρακτήρισε “επικίνδυνα ανίκανη” την κυβέρνηση στο θέμα του χειρισμού της υπόθεσης των διοικητικών υπαλλήλων. 




Σημείωσε πως το 40% των διοικητικών του ΕΚΠΑ έχει φύγει οριστικά και ένα 30% δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ίδρυμα, αφού βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. “Ζητάμε οι 399 διοικητικοί μας υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να επανέλθουν άμεσα ει δυνατόν και σήμερα γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτούς”, προειδοποίησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε ότι από το 2009 έχει μειωθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κατά 80% και τόνισε ότι προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι Σχολές του ΕΚΠΑ το 2015, χρειάζονται άμεσα 9,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν! 
Εντύπωση προκάλεσε και η στάση του κ. Φορτσάκη σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, αφού ζήτησε να του δοθεί να προσλάβει στο ΕΚΠΑ αυτές τις γυναίκες, που συνεχίζουν τον αγώνα για τη δικαίωσή τους. 
Σαφείς ήταν οι αιχμές του και για το θέμα της φύλαξης του Ιδρύματος, αφού ανέφερε ότι το ΕΚΠΑ διαθέτει 80 φύλακες που πληρώνονται με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες ανάγκες φύλαξης των κτιρίων, υποννοώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση “αναγκάζει” το Ίδρυμα να στραφεί στην ιδιωτική φύλαξη. 

Σε μία συμβολική κίνηση, που δείχνει ότι πρυτανικές αρχές και καθηγητές συμμαχούν για την προστασία του ΕΚΠΑ και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα μέλη της Συγκλήτου και οι καθηγητές του Ιδρύματος, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Πρυτανεία. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom