Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες έως και την Παρασκευή


Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης κυρίως στη νότια χώρα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές,σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Αναλυτικά:

1. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

2. Αύριο, Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

3. Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Συμβουλές από την ΓΓΠΠ
Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom