Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Θέμα ωρών η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γιωργάκη - Όλο το παρασκήνιο και οι άνθρωποι του προέδρου


του Ανδρέα Μαραθιά
- Η κατάθεση στον Άρειο Πάγου του κειμένου για το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται και από 200 υπογραφές πολιτών
- Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν που θα είναι η έδρα του νέου κόμματος
- Προς το παρόν όλες οι ζυμώσεις γίνονται στο Καστρί, στο ίδρυμα Α. Παπανδρέου και στο γραφείο του στη Βουλή
- Τα αδέλφια και η οικογένεια του Γ. Παπανδρέου στηρίζουν την απόφασή του


Μέσα σε 48 ώρες από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή
Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται η κατάθεση στον Άρειο Πάγο του κειμένου ίδρυσης του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου η οποία θα συνοδεύεται από 200 υπογραφές πολιτών, όπως απαιτείται με βάση το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα μετά την διεξαγωγή της τρίτης ψηφοφορίας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα μόνο μια δήλωση από τον πρώην πρωθυπουργό ενώ η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος την οποία θα υπογράφουν επώνυμα στελέχη και ενδεχομένως και το καταστατικό θα κατατεθούν και θα δημοσιοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο, άμεσα όμως.

Ουδείς γνωρίζει που θα είναι η έδρα του νέου κόμματος, άλλωστε μέχρι τώρα οι συναντήσεις, οι επαφές και οι ζυμώσεις γίνονται στο Καστρί, στο Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή και σε σπίτια στελεχών που στηρίζουν το εγχείρημα.

Στις συσκέψεις αυτές μετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογενείας του που στηρίζουν τη απόφαση του Γ. Παπανδρέου παρά τα όσα γράφονται και λέγονται και φυσικά και στενοί συνεργάτες του που έχουν μείνει στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια.

Πάντως υπάρχουν και στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για επαγγελματικούς λόγους όπου θα παραμείνει αρκετές ημέρες, που τηρούν διακριτικές αποστάσεις από το όλο εγχείρημα

Στην πρώτη γραμμή του παπανδρεϊκού εγχειρήματος είναι οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, ο Θάνος Μωραΐτης, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλινικος, Γιώργος Πεταλωτής, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και Σταύρος Ξυνίδης, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος κ.α., χωρίς να λείπουν οι προστριβές μεταξύ τους για τη φυσιογνωμία και την στελέχωση του νέου κόμματος, ιδίως στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Υπό σκέψη για την ένταξη τους στο νέο κόμμα είναι οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου και Κώστας Τριαντάφυλλος, ενώ στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός, η Φώφη Γεννηματά κ.α καταβάλουν έντονες προσπάθειες στο παρασκήνιο ώστε να αποτραπεί η διάσπαση.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom