Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Φαβορί ο Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Αν πέσει πολύ φούμο μπορεί να γίνει... αλλαγή!

Ποιο "θερμό επεισόδιο" τον ανάγκασε σε παραίτηση το 1991 από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη,ενώ βρίσκονταν στη Μόσχα με μια πολυπληθή κυβερνητική αποστολή υπό τον Κων/νο Μητσοτάκη...

- Μπορεί να είναι άλλος ο υποψήφιος στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία
- Τι απάντησε ο Σταύρος Δήμας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε εκτάκτως με τον πρωθυπουργό
- Στις 15.00 συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
- Βούλτεψη: Μην περιμένετε διάγγελμα Σαμαρά
- Από τη "δεξαμενή" ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων ψάχνει η κυβέρνηση τους βουλευτές που της λείπουν για τους 180
- Οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν δηλώσει πως δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά το Μαξίμου ελπίζει να αλλάξουν γνώμη
- Πότε θα γίνουν οι ψηφοφορίες




Ο Σταύρος Δήμας θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.
Ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά εκτάκτως σήμερα ενισχύοντας τα σενάρια που τον θέλουν να είναι το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Βγαίνοντας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν του προτάθηκε να είναι υποψήφιος και απάντησε: «Παιδιά, ό,τι πει ο Πρόεδρος».
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία να είναι είναι άλλος ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι αν έχει συμβεί αυτό, τότε η υποψηφιότητα Δήμα κλείδωσε πριν την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου που έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 15.00.

Η ώρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πλέον πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται για τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης που αν καταφέρουν να βρούν πρόσωπο κοινής αποδοχής θα δουν την τετραετία να εξαντλείται αλλιώς κάλπες.

Τα βλέμματα, στρέφονται στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τον Ανεξάρτητων Ελλήνων. Από τη δική τους «δεξαμενή» ελπίζει η κυβέρνηση να βρει τους βουλευτές που της λείπουν για να υπάρξει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Οι τέσσερις (Τζάκρη, Βουδούρης, Γιαταγάνα, Παραστρατίδης) έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν «όχι». Όλοι τους φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κα Γιαταγάνα απουσίασε από την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Άλλοι τέσσερις (Ανδρουλάκης, Τατσόπουλος, Μπόλαρης και Μακρή) κλίνουν προς το όχι.

Η κυβέρνηση ποντάρει να αλλάξει γνώμη σε κάποιος από τους οκτώ. Και φυσικά ελπίζει ότι οι 16 που απομένουν, θα στηρίξουν την επιλογή της. Άρα: 155+16=171. Απομένουν 8 ή 9 βουλευτές για να φτάσουμε στο 180.

Έστω και έμμεσα, υπέρ της προεδρικής εκλογής έχουν ταχθεί η Κατερίνα Μάρκου, που έκανε την... έκπληξη και ψήφισε τον προϋπολογισμό αλλά και ο Γιώργος Νταβρής, που μπορεί να είπε «όχι» στον προϋπολογισμό αλλά ψήφισε «ναι» για τις δαπάνες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. 

Σε εκείνους που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι και οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς, ίσως και ο Βύρωνας Πολύδωρας, που έχει πει πως ίσως γίνει ο 180ος αν η κυβέρνηση ψάχνει μόνο… έναν βουλευτή.

Για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να μην ψηφίσουν 121 βουλευτές. Οπότε το κλειδί βρίσκεται επί της ουσίας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ καθώς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ (71), το ΚΚΕ (12) και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ συμπληρώνουν τον αριθμό που κάνει απαγορευτική την εκλογή.

Θα... αντέξουν όμως οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν κάποιοι λέγοντας ότι για όλους τους βουλευτές η μη εκλογή προέδρου είναι ένα ρίσκο καθώς γνωρίζουν ότι μπορεί την Πρωτοχρονιά να είναι επί της ουσίας εκτός Βουλής.


Τα ονόματα που ακόμα "παίζουν"




Εκτός του Σταύρου Δήμα που φαίνεται να είναι το φαβορί, οι πληροφορίες του newsit μιλούν και για τον Παναγιώτη Πικραμένο ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του κ. Αβραμόπουλου. Με την ονοματολογία να συνεχίζεται έχουν ακουστεί και τα ονόματα των κ. Αλέκου Παπαδόπουλου με τον οποίο κάποιοι βλέπουν μία αλλαγή οπτικής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ακούγεται και το όνομα του κ. Παντερμαλή.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ακούγεται έντονα και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη και μάλιστα πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως το όνομα αυτό έπεσε στο τραπέζι, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να προσελκύσει βουλευτές της Αριστεράς και κυρίως της ΔΗΜΑΡ. 

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε έντονα και το όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί. 

Πότε θα γίνουν οι ψηφοφορίες



Η πρώτη θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου και απαιτεί 200 ψήφους. Η δεύτερη θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και απαιτεί επίσης 200 ψήφους και τέλος η τρίτη στις 29 Δεκεμβρίου και απαιτεί 180 ψήφους.

Χαστούκισε ή όχι η αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη το Δήμα στη Μόσχα το 1991

Διαβάζουμε στο http://www.sofokleousin.gr/:
"Η Μόσχα αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή πόλη για τον Υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρο Δήμα. Το 1991 ως υπουργός Βιομηχανίας συμμετείχε σε μια πολυπληθή κυβερνητική αποστολή στην ρωσική πρωτεύουσα υπό τον τότε πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη .

Όμως ένα «θερμό επεισόδιο» με την σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρίκα , το οποίο εκείνη την εποχή αποτυπώθηκε στον ελληνικό τύπο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο αγγίζοντας τα όρια του «αστικού μύθου» , τον οδήγησε σε παραίτηση καθώς ο κ. Δήμας θεώρησε ότι δεν μπορούσε να πολιτευτεί υπό το καθεστώς τέτοιων επεμβάσεων από το πρωθυπουργικό περιβάλλον."

Ο "αστικός μύθος" μιλούσε για ένα... χαστούκι!
Από τότε οι σχέσεις του κ. Δήμα με την οικογένεια Μητσοτάκη παρέμειναν ψυχρές,αν και οι δύο πλευρές διέψευσαν ότι έπεσε χαστούκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom