Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - "Λευκή" Πρωτοχρονιά (βίντεο)


Από σήμερα ξαναμπαίνει ο χειμώνας με βροχές και καταιγίδες,ενώ έρχονται και πολλά χιόνια, στα ορεινά κυρίως, που θα ρίξουν κατά πολύ τη θερμοκρασία.Από τη Δευτέρα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με αποκορύφωνα τις χιονοπτώσεις και στα πεδινά την Πρωτοχρονιά!

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο του Σαββατοκύριακο ο Δεκέμβρης μας επιφυλάσσει κακοκαιρία με νεφώσεις που θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσου στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ενώ θα εκδηλωθουν καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 15 με 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Χιονισμένη Πρωτοχρονιά και τσουχτερό κρύο
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα θα υπάρξει μια πολύ σημαντική ψυχρή εισβολή από τις βαλκανικές χώρες που θα ρίξει τη θερμοκρασία από τη Δευτέρα έως και την Πρωτοχρονιά κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom