Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Αγίου Κοσμά


Στα κρατητήρια βρίσκεται από χτες ο πρώην πρόεδρος του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, Κώστας Πρίφτης, έπειτα από δίωξη που του έγινε λόγω του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στο αθλητικό κέντρο. Το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί και η αστυνομία τον συνέλαβε μετά από αναζήτηση αρκετών ημερών.

Ο Πρίφτης καλείται να δώσει εξηγήσεις για το έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που παρουσιάστηκε στον διαχειριστικό έλεγχο που είχε διατάξει ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Ο έλεγχος κλιμακίου του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού στις 7 Νοεμβρίου στα βιβλία έγινε κυρίως μετά από καταγγελίες των υπαλλήλων του αθλητικού κέντρου για μη καταβολή των μισθών τους και οδήγησε στην άσκηση δίωξης, ενώ έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του κέντρου, το οποίο φιλοξενεί ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές.

Προς το παρόν δεν έχει βγει πόρισμα από το ΣΔΟΕ, κάτι το οποίο θα πάρει χρόνο. Ωστόσο, η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία είχε ήδη πάρει στα χέρια της το πόρισμα της ΓΓΑ άσκησε δίωξη σε βάρος του τέως προέδρου, Κωνσταντίνου Πρίφτη, ενώ εκκρεμούσε ήδη σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο ο Υφυπουργός είχε διατάξει την παραίτηση του Πρίφτη, μετά το περιστατικό με τον χαλασμένο βατήρα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του Μιχάλη Φαφαλή, όμως, τελικά ο πρώην πλέον πρόεδρος παρέμεινε στο πόστο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom