Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κεραυνοί Καμμένου: Ξέρει από αποστασίες ο Σαμαράς - Η διπλή αναδίπλωση της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά


Για όλους και για όλα μίλησε στους δημοσιογράφους σε πηγαδάκι στην Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος,όταν ρωτήθηκε κατ' αρχήν για τις δηλώσεις της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά,η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο, αν έρθουν τα πάνω - κάτω!

«Νομίζω ότι ξεκαθάρισε το θέμα. Πήγατε να βγάλετε είδηση αλλά δεν τη βγάλατε τελικά. Μην ψάχνετε να βρείτε, δεν υπάρχουν άλλοι στους Ανεξάρτητους Ελληνες που θα φύγουν», είπε ο κ. Καμμένος. Και όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Μελάς ήταν ο τελευταίος είπε:
«Ναι, ήταν ο τελευταίος».

Όταν ρωτήθηκε για την δήλωση Τσίπρα περί αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι ΑΝΕΛ ίσως να μην μπούν στην Βουλή δεν έκρυψε την ενόχλησή του λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έχει αυτοδυναμία. Ο μόνος τρόπος για να μην έχει αυτοδυναμία είναι να είναι ενισχυμένοι οι ΑΝΕΛ. Εμείς λέμε θα επιδιώξουμε να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και να είμαστε ισχυροί την επομένη στη Βουλή».

Τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά και την συγκέντρωση των 180 βουλευτών για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος είπε:

«Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι να καλέσει τον Σαμαρά και να πει ποια είναι τα μαξιλαράκια. Εκείνος ξέρει από αποστασίες, είναι ο πρώτος που ανακάλυψε τον κ. Σιμπιλίδη».

Η αναδίπλωση της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά
Κόντρα στη γραμμή Καμμένου η Κόλλια – Τσαρουχά. «Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν» δηλώνει η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. σε σχέση με την ψήφο του κόμματος της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν πέρασαν ούτε 10 ημέρες από την ημέρα που στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. ομόφωνα τα μέλη του συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και σήμερα η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά κόντρα στη γραμμή του κόμματος της δηλώνει πως ο κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να αποφασίσει και να ψηφίσει ότι θέλει στην προεδρική εκλογή.

«Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πως θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδρίασε με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου για επιχείρηση χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.

«Ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε» πρόσθεσε η κ. Κόλλια άποψη που διαφοροποιείται από τη θέση των Ανεξάρτητων- Τσαρουχά, ενώ δεν έκρυψε και τους προβληματισμούς της λέγοντας: «οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ως εύκολος στόχος. Ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει αυτό που βιώνω».

Λίγη ώρα αργότερα και μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κόλλια Τσαρουχά είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα κι αν είναι ο Κώστας Καραμανλής εκτός κι αν έρθουν τα πάνω - κάτω.

Αμέσως οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες έσπευσαν να την ρωτήσουν τι εννοεί με την φράση "τα πάνω κάτω" για να τους απαντήσει εκείνη "μόνο εάν έχουμε κρίση στα εθνικά θέματα".

Αξίζει βέβαια σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως εθνικά θέματα για μία χώρα είναι και το ζήτημα της οικονομίας, ενώ μία τέτοια φράση, με όλες αυτές τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, φέρνει τη βουλευτή ένα βήμα πιο κοντά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νέα δήλωση της Κόλλια: Δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο

Προφανώς η κυρία βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, το ξανασκέφτηκε και με νέα δήλωσή της καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για άλλη μία φορά ενημερώνω και δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι δηλώσεις για «μαξιλαράκια» και η σιγουριά κάποιων για 180 ναι, δεν με αφορούν. Οι βουλευτές δεν ποδηγετούνται από εκβιαστικές αναφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom