Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Περιμένουν πρωτοβουλία Σαμαρά για να πουν το "ΝΑΙ" - Τι προτείνουν Οικονόμου και Γρηγοράκος (βίντεο)


Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προτείνει ακόμη και κυβέρνηση ειδικού σκοπού, πρόταση με την οποία θεωρείται αδύνατο να συμφωνήσει ο Α. Σαμαράς πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές διαμηνύουν ότι περιμένουν πρωτοβουλία από τον Πρωθυπουργό για να μετατρέψουν το “παρών” σε “ναι” στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Β. Οικονόμου που ανήκει στην ομάδα των οκτώ βουλευτών μιλώντας στο πρωινό του ANT1 ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστούν εγγυήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης τόσο σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά στην ημερομηνία των εκλογών.



Το κείμενο που υπέγραψαν οι οκτώ βουλευτές, υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει συναινετική λύση για το πρόβλημα όχι μόνο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της συνταγματικής αναθεώρησης και του ορισμού εκλογών. Ένα από τα ζητήματα που θα συνυπολογιστούν, είναι και η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το πέρας του μνημονιακού τόξου, το οποίο όλοι περιμένουμε να έχει σάρκα και οστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο Β. Καπερνάρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον ΑΝΤ1 επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για μια εμμονή στις θέσεις τους που ουσιαστικά οδηγεί σε εκλογές τη χώρα άμεσα.


Η απουσία μου από τη Βουλή είχε το νόημα ότι οι ηγεσίες πρέπει να καθίσουν και να βρουν μια λύση, είπε ο Κ. Γιοβανόπουλος, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βρει τη λύση μόνος του. Άφησε να εννοηθεί ωστόσο ότι τείνει προς το “παρών” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μακάρι” να με πείσει κάποιος να αλλάξω γνώμη.

Και οι τρεις βουλευτές μοιάζουν να αναζητούν τον λόγο για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για την αποφυγή εκλογών μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και η χώρα να να μπει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης και ύστερα να κινηθούν οι διαδικασίες για τις εκλογές.

Επί της ουσίας οι βουλευτές στέλνουν μήνυμα πως περιμένουν κίνηση από το Μαξίμου, ένα άλλοθι λένε κάποιοι, ώστε να αλλάξουν τη στάση τους και να αποφευχθούν οι εκλογές πριν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Γρηγοράκος για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Το είπε και το βράδυ της Τετάρτης το επανέλαβε και το πρωί της Πέμπτης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος: ζήτησε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από χθες το ΠΑΣΟΚ, δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το ίδιο έκανε και ο κ. Γρηγοράκος. Μόνο που το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού δεν είναι από εκείνα που εξετάζει το Μαξίμου, που απαντά πως θέλει «καθαρές λύσεις». Δηλαδή αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία, να πάει η χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Γρηγοράκος δεν είναι ο μοναδικός από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που... γκρινιάζει μετά τις 160 ψήφους της Τετάρτης. Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, στον οποίο ανέφεραν την ανησυχία τους για το "φτωχό" αποτέλεσμα και την απαισιοδοξία τους πως δύσκολα θα αλλάξει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άκουσε από υπουργούς της κυβέρνησης πως πρέπει δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες, αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον κ. Βενιζέλο να ενημερώσει τον πρωθυπουργό πως πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να αλλάξει αυτό το σκηνικό εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom