Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Επιχείρηση για εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων – Ανήλικα τα θύματα από χώρες των Βαλκανίων


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες χώρες, και με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, με στόχο την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανάμεσα στα θύματα του κυκλώματος, είναι και ανήλικα παιδιά από χώρες των Βαλκανίων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που είναι μία από τις χώρες όπου διεξάγονται οι έρευνες, στο στόχαστρο των ερευνών πολλοί Τούρκοι, οι οποίοι φέρονται να είναι “εγκέφαλοι” και μέλη του διεθνούς κυκλώματος.

Οι αρχές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη συνεργάζονται με Γερμανούς συναδέλφους τους, που συγκέντρωσαν στοιχεία στη διάρκεια ερευνών στην πόλη Σάνσκι Μοστ.

Την ίδια ώρα, η γενική εισαγγελία της Βοσνίας ανέφερε ότι πρόκειται για ευρεία διεθνή επιχείρηση που διεξάγεται σε πολλές χώρες με τη συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών υπηρεσιών της Αυστρίας και της Γερμανίας, εκπρόσωποι των οποίων το περασμένο διάστημα διέμειναν στη Βοσνία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν έγιναν συλλήψεις.

Σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild" αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τουλάχιστον πέντε άτομα και ότι στη Στουτγάρδη η αστυνομία έκανε εφόδους σε πολυτελείς οίκους ανοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom