Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η τιμή της ψήφου παραμένει σταθερή


Συντάκτης: Δημήτρης Τρίμης
Οι κινδυνολόγοι και οι κάτοχοι της μόνης «επαναστατικής αλήθειας» τελικά δεν... επηρέασαν την αγοραία αξία της βουλευτικής ψήφου. Αν πιστέψουμε τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου, πριν από είκοσι μέρες και τη σημερινή, του κ. Χαϊκάλη η ...τιμή της ψήφου των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την στήριξη Δήμα και την επιβίωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, παραμένει στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή, γύρω στα 3.000.000 ευρώ.

Αυτό με απλά λόγια και σύμφωνα με το «νόμο» της προσφοράς και ζήτησης, σημαίνει ότι πρώτον, η ενορχηστρωμένη στρατηγική του φόβου, κυβέρνησης και λοιπών εγχωρίων ή εξωχώριων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών ταξικών δυνάμεων, ναι μεν έχει πολλαπλάσια επιρροή, έναντι της ισοπεδωτικής γραμμής του ΚΚΕ που θεωρεί ότι το κεφάλαιο και η μπουρζουαζία δεν έχουν λόγο να ανησυχούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τις ίδιες πολιτικές υπηρετούν και θα εφαρμόζουν και στο εξής.

Και, δεύτερον, ότι και οι δυο αυτές γραμμές, συγκυβέρνησης και ΚΚΕ που μισούν την ιδέα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους, έχουν ηττηθεί ήδη και μάλιστα κατά κράτος.

Διότι ο λαός κατάλαβε πολύ καλά τα ψέμματα, τις ίντριγκες και τον πανικό της συγκυβέρνησης των καταστροφικών για τους πολλούς και τους φτωχώτερους, των μνημονίων και της διαπλοκής, αλλά και γραφικότητα της ανυπόστατης και επικίνδυνης θεωρίας «όλοι ίδιοι είναι» που εκπέμπουν οι ανάδελφοι βούδες του Περισσού.

Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται κατά τη γνώμη μου από τη νέα απόπειρα χρηματισμού βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., έστω και αν φαινομενικά χαριτολογώ προχείρως και πιθανότατα θα με μαλώσουν ένθεν κακείθεν, και αυτά προεξοφλούν τον εκλογικό θρίαμβο της Αριστεράς τις επόμενες βδομάδες.

Και μετά αρχίζουν τα ...άλλα δύσκολα, μέσα στο τοπίο της κατακαμένης γης που αφήνουν πίσω τους οι βάρβαροι των μνημονίων και την ...απεργία του κεφαλαίου ντόπιου (που τα έχει καταθέσει στο εξωτερικό) και διεθνούς (που τα μαζεύει απειλεί να φύγει).

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom