Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Αγριεύει ο καιρός! - Στα "τάρταρα" η θερμοκρασία - Με χιόνια η Πρωτοχρονιά


- Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή!
- Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
- Με κακοκαιρία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου
- Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό


Χειμωνιάτικο θα είναι από αύριο, Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού
σε όλη τη χώρα, καθώς θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά! Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γυρίσουν σε βορειουδυτικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά απο 5 εως 18 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί απο 10 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο του Σαββατοκύριακο ο Δεκέμβρης μας επιφυλάσει κακοκαιρία με νεφώσεις που θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσου στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ενώ θα εκδηλωθουν καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 15 με 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Χιονισμένη Πρωτοχρονιά και τσουχτερό κρύο προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Μικρή βελτίωση θα υπάρξει τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη θα έχουμε νέα επιδείνωση καθώς ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα επηρρεάσει τη χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει περισσότερα χιόνια τα οποία θα κατηφορίσουν νοτιότερα και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Πελοποννήσου ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom