Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αποχωρούν με πούλμαν από την πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες


Η ώρα της αποχώρησης από την πλατεία Συντάγματος, που είχε μετατραπεί σε "σπίτι" τους τις τελευταίες εβδομάδες, έφτασε για τους Σύρους πρόσφυγες, μετά την εξεύρεση λύσης, τόσο στο θέμα της χορήγησης του πολιτικού ασύλου όσο και στο θέμα της φιλοξενίας τους.

Ήδη, οι πρώτοι 50 μετανάστες αποχώρησαν από το Σύνταγμα, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς κι άλλων οικογενειών στους ξενώνες του δήμου Αθηναίων, όπου θα βρουν προσωρινό καταφύγιο και φιλοξενία 35 οικογένειες.

Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθούν κι άλλοι χώροι, σε όμορους δήμους, όπου θα φιλοξενηθούν οι 602 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά.


Η ευχάριστη είδηση, προέκυψε μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των προσφύγων σήμερα, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Συρίγο, αλλά και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.


Η απόφαση που λήφθηκε είναι η εξής: Από τους 602 καταγεγραμμένους πρόσφυγες που βρίσκονταν σε απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος όσοι διαθέτουν διαβατήριο και έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, θα τους χορηγηθεί πολιτικό άυσλο με εξάμηνη διάρκεια με τη διαδικασία του fast track, μέσα σε μία ή δύο ημέρες!


Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσοι εξασφαλίσουν το πολιτικό άσυλο θα μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες μετεγκατάστασης των Σύρων προσφύγων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom