Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η Γαρδένια στου Ζωγράφου κάποτε ήταν πλατεία - Κατάντησε κρανίου τόπος και εξελίσσεται σε σκουπιδότοπο (φωτο)


Μια βδομάδα μετά το βάρβαρο κούρεμα των αιωνόβιων ευκαλύπτων η κεντρική πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου παρουσιάζει ένα αποκρουστικό και επικίνδυνο θέαμα.

Η πάλαι ποτέ πανέμορφη πλατεία της πόλης με τα τεράστια δέντρα και τις φυλλωσιές τους κατάντησε κρανίου τόπος,από αισθητικής πλευράς και σκουπιδότοπος συνάμα. 

Η πρώτη εικόνα του διαβάτη είναι φρίκη,μόνο με το PSI του Βενιζέλου μπορεί να συγκριθεί,για τόσο βάρβαρο κλάδεμα μιλάμε!

Κι αμέσως μετά προβάλει ο σκουπιδότοπος:
κορμοί δέντρων,κομμένα κλαδιά,σακούλες,χαρτιά,μπουκάλια,καλώδια κι ό,τι άλλο φανταστεί κανένας ατάκτως ερρειμένα πλαισιώνουν το Γ της πλατείας,που σχηματίζουν η Λεωφόρος Παπάγου με τον πεζόδρομο της Αλέκας.

Απροσπέλαστο σήμερα το πρωί με τη βροχή το πεζοδρόμιο της Παπάγου καθώς η αποκομιδή των κλαδιών και των ογκώδων κορμών γίνεται με ρυθμό χελώνας....

Σήμερα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα φορτηγό ιδιωτικής εταιρίας,που άρχισε να μαζεύει "μπάζα",αλλά όπως φαίνεται στις τελευταίες φωτογραφίες τα κλαδιά ως το βράδυ ήταν στη θέση τους!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης ο όγκος των σκουπιδιών στο κεντρικότερο σημείο της πόλης,που παράλληλα στολίζεται για τις γιορτές.Από πότε αλήθεια έχει να περάσει από τη Γαρδένια υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου;
Παρεμπιπτόντως σε όλο του Ζωγράφου οι κάδοι σκουπιδιών έχουν ξεχειλίσει!

Κι επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια δείτε σημερινές φωτογραφίες από την πλατεία Γαρδένια...

Θύμα του "PSI" και το παγκάκι;

Τα πρώτα στολίδια της πλατείας μόνο καλαίσθητα δεν τα λες...

update 9/12/14:

Ξανά σήμερα το ίδιο φορτηγό,ιδιωτικής εταιρείας,αφίχθη λίγο μετά τις 14:00,γέμισε μία καρότσα κλαδιά και... αύριο πάλι!



Ετσι ήταν η Γαρδένια,για να μην ξεχνιόμαστε! 
(Αύγουστος 2011 από Street View της Google)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom