Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Είναι η Ελλάδα τρελή;


Το πιο ποταπό επίπεδο στην άσκηση της πολιτικής σε δημοκρατικό πλαίσιο (κολωβομένο αλλά δημοκρατικό) είναι να αντιμετωπίζουν πολιτικοί ταγοί τη χώρα τους ως να επρόκειτο περί τρελής.
Συνηθίζεται ένα μέρος των πολιτικών αυτού του είδους, να αντιμετωπίζουν τον λαό ωσάν εν σώματι ηλίθιον, συνηθίζεται επίσης οι ίδιοι πάλι να προσπαθούν να τρελάνουν τη χώρα τους, αλλά το να την αντιμετωπίζουν ως ήδη τρελή είναι φαινόμενο σπανιότερο και εμφανίζεται όταν μια διαδικασία έχει φτάσει πια στα έσχατα, όταν μια κατάσταση βρίσκεται ενώπιον της εντροπίας της.

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο Προϋπολογισμόςείναι πλασματικός, ψευδής, ήδη νεκρός. Κι όμως υπερψηφίσθηκε με τον ίδιο τρόπο που η Σύγκλητος της πεθαμένης ρωμαϊκής δημοκρατίας υπερψησε για τον Ύπατον το άλογο του Καλιγούλα.
Στο πτώμα του εν λόγω αλόγου, που η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε στη Βουλή ως Προϋπολογισμό, περιέχονται ακόμα περισσότερες κι αισχρότερες περικοπές απ΄τα κονδύλια για την υγεία, επί παραδείγματι, ή για την παιδεία. Όμως ούτε κι αυτήν την προσφορά στην Τρόικα και την εκτέλεση των εντολών της, αυτή η Λερναία Ύδρα αποδέχεται. Μια διαταγή του τέρατος εκτελείς, δύο εντολές ακόμα σου δίνει.
Το αδιέξοδο αυτής της κατάστασης είναι πρόδηλο και η αντίδραση των πολιτικών δυνάμεων που ενεπλάκησαν στη δημιουργία της, αλλόφρων. Αίφνης τα ΑΤΜ αν «έρθει» ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πτύουν. Ο οποίος όμως ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τους Αμερικανούς, τον Πάπα και όλεςτις σκοτεινές δυνάμεις του Μυστικού Περδινούντιου (που θα έλεγε και ο Ούγκο Τονιάτσι). Θα βγαίναμε στις αγορές, θα είχαμε πνιγεί στο success story, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑοδήγησε τους υποψήφιους επενδυτές στα Γουναράδικα κι έγινε του Μελιγαλά το κάγκελο.
Και η τρέλα κορυφώνεται, ο κ. Κακλαμάνης για παράδειγμα, μιλώντας στον “Real fm”  έθεσε τις νέες «κόκκινες» διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν το έθνος στα δύο: από τη μία εμείς(η κυβέρνηση) και από την άλλη η Τρόικα και ο...ΣΥΡΙΖΑ! διότι και οι δύο δεν θέλουν τον Προϋπολογισμό. Η μεν Τρόικα διότι μας σφάζει λίγο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ διότι μας σφάζει πολύ. Άρα είναι και οι δύο το ίδιο! Είναι να σκίζει η κυρία Βούλτεψη τα πτυχία της την ώρα που η κυβέρνηση κάνει ηρωική αντιμνημονιακή έξοδο απ΄το ένα e-mail της Τρόικας στο άλλο, από το Μνημόνιο στο Μεμοράντουμ.
Ανησυχούν οι αγορές για την πιθανή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Γιατί; Δεν τις διαβεβαιώνει ο κ. Κουτσούμπας ότι οι ΣΥΡΙΖαίοι είναι νεοπασόκοι, διαχειριστές του συστήματος και τσόγλανμπόυς που εξαπατούν για μιαν ακόμα φορά τον λαό; Ευτυχώς που υπάρχει συον ΣΥΡΙΖα κι ο κ. Σταθάκης και σώζει την τιμή του κόμματος(και της κυρίας Τζάκρη). «Κομουνιστή» τον έβγαλαν τα επιθετικά founds τον κ. Σταθάκη κι έφριξε ο Άδωνις που, όταν ήταν μικρός είδε κάτι κομουνιστές κρεμασμένους στο τσιγκέλι απ΄τους γερμανοτσολιάδες και φοβήθηκε (τους κομουνιστές). Θα μου πείτε, είναι τόσο μεγάλος (στην ηλικία) ο τρισμέγιστος Γεωργιάδης που πρόλαβε να δει τους δοσίλογους, τις κουκούλες και τους προδότες επί το έργον. Όχι, αλλά ο γραικυλισμός είναι αρχαία υπόθεση, έρχεται απ΄τα παλιά ένδοξα χρόνια της ιστορίας μας.
Ευτυχώς που είναι πιο νηφάλιος ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης. Φλερτάρει μεν με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, αλλά τρεις βουλευτές του κρατάνε πισινή και πόρτα ανοιχτή με τη συγκυβέρνηση. Αποκλείεται να παίζει σε δύο ταμπλώ ο κ. Κουβέλης. Δεν ταιριάζει στην ηθική της κυβερνώσας Αριστεράς, όταν συγκυβέρνησε με τον κ.Μπαλτάκο και τη Μπουντεσμπανγκ, όταν κάρφωνε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου στο σώμα των Ελλήνων, όπως οι σταυρωτήδες τα καρφιά.
Τρεις κι ο κούκος στα έδρανα της Βουλής, όσο γινόταν η συζήτηση για το πτώμα του Προϋπολογισμού-το μόνον ενδιαφέρον ήταν αν ο κούκος προσμετράται στους 180. το γεγονός ότι η Τρόικα απαιτεί κι άλλη γη κι άλλο ύδωρ κι άλλο αίμα κι άλλη ξεφτίλα δεν φάνηκε να απασχολεί ιδιαίτερα τα σιχάματα που την υπηρετούν. Αυτούς που έχουν γίνει ξενιστές της πιο αισχρής πολιτικής χολέρας μετά τον εμφύλιο και τη χούντα. Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα, την πιο μίζερη-ρωτήστε φερ΄ειπείν τον κ. Βορίδη να σας πει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας εμποδίζει να βγούμε απ΄το Μνημόνιο, θα σας απαντήσει. Κι αν έχει κανείς το κουράγιο να επιμείνει ότι, κατά πως λένε οι Ανώτεροι, η Ελλάδα θα μείνει για τρία χρόνια ακόμα στο Μνημόνιο-όχι, η Ελλάδα θα βγαίνει για τρία χρόνια απ΄το Μνημόνιο, θα σου απαντήσει το ομιλούν τσεκούρι.
Θεωρούν τους Έλληνες ηλίθιους και την Ελλάδα τρελή-τέτοια είναι η απελπισία τους. Όχι από τις τύψεις τους, όχι από τις Ερινύες που τους τρώνε το συκώτι, αλλά από την αγωνία τους ενόψει του τέλους τους. Σκαρφίζονται κόλπα, το ίδιο μωρά κι απελπισμένα, όπως το Ποτάμι, τρώγωνται μεταξύ τους σαν λυσσασμένα κουνάβια και προσεύχονται στις καρέκλες τους (και στης Μέρκελ το θρόνο) να σωθούν. Έστω την τελευταία στιγμή. Και τα ίδια να συνεχίσουν. Μιαροί με τη χώρα τους, πουλητάρια του λαού της. Και πάνω απ΄όλα αμετανόητοι!
Δεν ψήφισαν Προϋπολογισμό-δεν έχουμε Προϋπολογισμό. Ψήφισαν Μνημόνιο. Ούτε Σύνταγμα έχουμε, έχουμε Μνημόνιο. Εναντίον της Ελλάδος, των εργαζόμενων και των παιδιών τους ψήφισαν όσοι ψήφισαν υπέρ του Βερολίνου των αγορών και άλλων τεράτων.
Εναντίον τους θα ψηφίσει και ο λαός κι αυτό θα είναι η αρχή για κάποια λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom