Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι πρότεινε ο Αθανασίου για τον Ρωμανό (βίντεο)

Ραγκούσης: Σιγά σιγά ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει
Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Ρωμανό

Ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, είπε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό που είχε γίνει για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι δύο εταιρείες είχαν υποβάλει ένσταση, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.
Αυτή τη στιγμή καθαρογράφεται η συγκεκριμένη απόφαση, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος από την εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό.

Μέχρι τότε ο κ. Αθανασίου απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σε αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας το μεσημέρι στον ΒΗΜΑ 99,5 είχε πει για το βραχιολάκι ότι το αποδέχεται, όπως και κάθε τι άλλο που υλοποιείται.

«Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό» είχε πει.

Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων, ζήτησε από τον ερωτώντα βουλευτή, Τάσο Κουράκη, ο οποίος επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να δώσει τη λύση, να του υποδείξει εκείνος ή ένας νομικός από τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορεί να κάνει το οποίο δεν έκανε.

Ραγκούσης: Σιγά σιγά ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ζωή του Νίκου Ρωμανού κρούει ο Φραγκίσκος Ραγκούσης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

"Τα όρια έχουν εξαντληθεί. Το πνεύμα πρόθυμο η σαρξ ασθενής. Σιγά σιγά ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει", είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ο συνήγορος του απεργού πείνας κάλεσε την δικαιοσύνη να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να σωθεί ο Νίκος Ρωμανός ενώ εμφανίστηκε θετικός στο να δοθεί λύση μέσα από το βραχιολάκι.

"Απόλυτα θετικό βήμα το βραχιολάκι. Έχουμε δηλώσει ότι το δεχόμαστε. Θα ήταν η διέξοδος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Εξαντλούμε τα πάντα, δεν έχουμε εμμονές. Να δώσει μια λύση η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει την δυνατότητα να μπορέσει να σώσει τον Ρωμανό", τόνισε.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom