Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αριστερόστροφη κωλοτούμπα ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζωγράφου

Ποιος αριστερός προϋπολογισμός του Δήμου Ζωγράφου;

Πολλοί δεξιοί σίγουρα θα ένιωσαν τουλάχιστον λακαμάδες όταν έμαθαν ότι το σύμβολο της εθνικοφροσύνης ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως όλα τουλάχιστον δείχνουν , τα έπιανε.
Κακώς όμως. Γιατί ο εσμός των τηλεπατριωτών τους είχε δώσει ξεκάθαρα σημεία ότι δεν είναι απόστολοι ιδεών αλλά πραματευτάδες.

Έτσι πρέπει να αρχίζουν να νοιώθουν και κάποιοι αριστεροί στην
πόλη μας όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση από το ΚΚΕ μέχρι και τον χώρο της ΝΔ , σε συνεντεύξεις που φιλοξενεί το ΣΚΟΝΑΚΙ τονίζουν ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζωγράφου είναι κόπια αυτών που κατέθετε ο εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενος πρώην δήμαρχος Κώστας Καλλίρης.

Ο δεξιός Παναγιώτης Αγγελόπουλος τα χώνει λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:“Βλέπουμε ένα προϋπολογισμό στενά διαχειριστικό, ιδιαίτερα συντηρητικό, στον οποίο με δυσκολία διακρίνεις αν τον καταθέτει η διοίκηση Καλλίρη ή η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κα Καφατσάκη πρωταγωνιστούσε σε «αριστερή» κριτική στους προϋπολογισμούς της περιόδου του κ. Καλλίρη, υποσχόταν ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και μια νέα, καινοτόμα ματιά στην οικονομική διαχείριση του Δήμου και τη χρηματοδότηση των πολιτικών που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει.

Αντ’ αυτών κατέθεσε και υπερψήφισε ένα προϋπολογισμό, χωρίς τις λύσεις και τις κατευθύνεις που προεκλογικά υποσχόταν, το κυριότερο δε προσαρμοσμένο πλήρως στη μνημονιακή πραγματικότητα… ”

Την ομοιότητα με τους προυπολογισμούς που κατέθετε ο Καλλίρης επισήμανε και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Καλλίρης που μεταξύ άλλων τόνισε ότι:“Τι άγονη κριτική, τι χαρακτηρισμούς, τι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για οραματικούς, συμμετοχικούς, «αριστερούς» κ.λπ. προϋπολογισμούς, εάν και εφόσον αναλάμβανε η τότε αντιπολίτευση τη διοίκηση.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ανέλαβε τμήμα της τότε αντιπολίτευσης τη διοίκηση του Δήμου, και «ω του θαύματος», κατέθεσε έναν προϋπολογισμό ειλικρινή, ρεαλιστικό, σχεδόν πανομοιότυπο με τους δικούς μας, πλήρως προσαρμοσμένο στις δύσκολες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνθήκες των μνημονίων και της έλλειψης πόρων…”

Ο Ανδρέας Καραβίδας από την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) δεν μάσησε τα λόγια του στην κριτική του δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι:“Δεν πρόλαβε να κλείσει τρεις μήνες διοίκησης η νέα δημοτική αρχή της «αριστεράς» και έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Στο βρόντο πήγαν ήδη οι προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια με την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2015. Κι αν αναρωτιέται κανείς τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, δεν χρειάζεται παρά να ανατρέξει σε αυτόν του 2014 της διοίκησης Καλλίρη αφού οι διαφορές είναι υποτυπώδεις και μόνο με μεγεθυντικό φακό μπορεί κανείς να τις δει… ”

Τις ελλείψεις ομολόγησε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ζαχαρίας Σταματάκης τις οποίες απέδωσε στην έλλειψη πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση από την συγκυβέρνηση και τις μνημονιακές επιλογές της.

Είδατε που οι κωλοτούμπες δεν είναι μόνο δεξιόστροφες,αλλά και αριστερόστροφες;

από http://zografou.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom