Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μάστιγα η παιδική πορνογραφία - Τρεις συλλήψεις,δύο διώξεις,αναζητείται ακόμα ένας


Συνελήφθησαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τρία άτομα στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel”, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν έξι χρήστες – ιδιοκτήτες συνδέσεων διαδικτύου, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Το συνολικό μέγεθος του παράνομου ψηφιακού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που εντοπίστηκε και ήταν πρόσφορο για... διαμοιρασμό, ξεπερνά το 1 Terabyte!
Οι έρευνες της Δίωξης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοχευμένες έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel”.

Για τα γεγονότα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Αποτέλεσμα των στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών ήταν να εντοπιστούν περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, από χρήστες του διαδικτύου, με βασικό κριτήριο τον αριθμό και το είδος των αρχείων, που παρατηρήθηκε ότι διακινούνταν στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Η ενδελεχής έρευνα της αστυνομίας


Ακολούθησε μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα από την οποία ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή έξι χρηστών - ιδιοκτητών συνδέσεων διαδικτύου, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Τρίπολης, της Κομοτηνής και της Ρόδου, όπου χθες (01-12-2014) πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες.

Ειδικότερα στα σπίτια 53χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πολωνίας, σε περιοχή της Αθήνας, 45χρονου Έλληνα στην Τρίπολη και 25χρονου επίσης Έλληνα στην Κομοτηνή, βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία συνολικού μεγέθους άνω του ενός Terabyte υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, για άλλους δύο χρήστες - ιδιοκτήτες συνδέσεων διαδικτύου, συγκεκριμένα για έναν 50χρονο στη Ρόδο και έναν 26χρονο σε περιοχή της Αθήνας πρόεκυψε ότι είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το κατέβασμα και το διαμοιρασμό αυτών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Τι βρήκαν οι αρχές


Από τις επιτόπιες ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: δεκαπέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, θα οδηγηθούν ενώπιων των κατά τόπους αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom