Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σαν τον ετοιμοθάνατο γάιδαρο και τις ορμές του, λίγο πριν το τέλος…


Ότι αυτό το βρόμικο, αλαζονικό, διεφθαρμένο σύστημα που κυβερνά αυτό τον τρόπο, με κάθε τρόπο και από κάθε γωνιά, είναι ετοιμοθάνατο, δεν χωρά αμφιβολία. Όπως δεν χωρά αμφιβολία ότι θα κάνει το κάθε τι ώστε να συνεχίσει να έχει την εξουσία του.

Είμαστε όλοι υποψιασμένοι γι αυτό. Όχι απλά για να έχει την εξουσία του, αλλά γιατί «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»…

Είναι πολλά που θα διακινδυνεύσουν αν χαθεί η εξουσία αυτής της διεφθαρμένης και ένοχης κλίκας. Από τα συμφέροντα των «αγορών» και της αυτοκρατορικής Ευρώπης μέχρι tη φαραωνική παρουσία (πιθανώς και ελευθερία) των Βενιζέλων του.

Τουλάχιστο αυτή είναι η ελπίδα του ελληνικού λαού, που δεν βλέπει να χάνεται μόνο το εισόδημά του, αλλά η πατρίδα του, η Δημοκρατία, η κοινή λογική, το ανθρώπινο σύστημα αξιών. Βλέπει να χάνεται ο ίδιος ο Άνθρωπος από πρώτη επιλογή. Στο σύστημα της διαφθοράς αναδεικνύεται ως κεντρικό το συμφέρον των τοκογλύφων και της γερμανικής αυτοκρατορίας.

Αυτό που ζούμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επανάληψη της Ιστορίας. Με άλλα μέσα και τακτικές. Αλλά με τον ίδιο στόχο. Η γερμανική αυτοκρατορία, για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, επιδιώκει να μετατρέψει την Ευρώπη σε «εθνική αυλή».

Στην Ελλάδα βρήκε πρόθυμους, εφαρμόζοντας την τακτική του Χίτλερ και της ηγετικής ομάδας του ναζιστικού κόμματος: «σε κάθε χώρα θα βρούμε κάποιους να βοηθήσουν τις επιδιώξεις μας».

Χθες έγινε γνωστή η καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή. Και προφανώς υπάρχουν στοιχεία γι αυτήν. τα είδαμε και τα ακούσαμε. Είδαμε και ακούσαμε όμως πώς αντέδρασε αυτό το σύστημα της διαφθοράς. Είτε με υποβάθμιση ή αμφισβήτηση της υπόθεσης, μέσω των τηλεοπτικών Πρετεντέρηδων, είτε με πρωθυπουργικές απειλές μηνύσεων για… παράνομη βιντεοσκόπηση (σα να στέλνει στον εισαγγελέα κάποιος αυτόν που φωτογράφισε το φόνο κι όχι το φονιά…), είτε, ακόμα, με «χρέωση» του «κομιστή» στον καταγγέλλοντα τη δωροδοκία. Ότι, δηλαδή, ήταν «δικός του άνθρωπος».

Λες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιος «ξένος» ή «αντίπαλος» σε μια τέτοια υπόθεση. Πάντα οι ευάλωτοι του περίγυρου δεν είναι οι μεσάζοντες;

Ούτε η απόπειρα δωροδοκίας ώστε να παραμείνει «ζωντανή» μια κυβέρνηση που δίνει λόγο σε ξένα κέντρα, ούτε ένα πολύ πιθανό γεγονός δωροδοκίας – που δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ- πρέπει να μας ξενίζουν. Αυτό είναι το σύστημα, έτσι λειτουργεί, έτσι πάντα λειτουργούσε. Για να υπάρχει, χρόνια τώρα, συνειδήσεις εξαγόραζε ή τρομοκρατούσε.

Να μη μας ξενίζει, με την έννοια ότι είναι γνωστός ο τρόπος. Όχι για να αποδεχόμαστε και εθιζόμαστε στη λειτουργία αυτή. Το αντίθετο.

Εξέγερση συνειδήσεων, πριν από την επανάσταση των φυσικών σωμάτων, χρειάζεται.
Εξέγερση συνειδήσεων για να μην υποκύπτουμε στο θράσος της απόπειρας τρομοκρατίας. Για να σταματήσουν να ελέγχουν το νου και τις δράσεις μας.

Πολλά αφήσαμε να μας κάνουν, χρησιμοποιώντας το φόβο και τον έλεγχο του νου. Με μέσο τους διάφορους τηλε- Πρετεντέρηδες.
Μας ξεπούλησαν, ξεπούλησαν τα παιδιά μας, ξεπούλησαν την πατρίδα μας.
Πόσο και τί ακόμα;
Πόσο και πόσα ακόμα θα ανεχτούμε;
Πόσο ακόμα η ανοχή, ο φόβος, ο ραγιαδισμός, πόσο η δική μας στάση θα τους δίνει δύναμη;

Ας καταλάβουμε ότι το διεφθαρμένο σύστημα δίνει τα ρέστα του. Ας του τα επιστρέψουμε.
Δεν μπορεί πλέον να πουλάει «κουτσαβακισμό». Γιατί, απλά, μοιάζει με εκείνο το γάιδαρο που έχει ορμές, λίγο πριν ψοφήσει…

http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom