Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες χάους στην Ήπειρο: "Ξηλώθηκε" στέγη σπιτιού - Ανεμοστρόβιλος "σάρωσε" γήπεδο - Κατολίσθηση στην Εγνατία Οδό (φωτο & βίντεο)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε απόψε ώρα, η επιχείρηση της ΕΜΑΚ, για τον απεγκλωβισμό του κτηνοτρόφου στο Καβαλάρι Ζαγορίου.

Σύμφωνα με το epirusgate, μια από τις μικρές γέφυρες που υπήρχαν σε χείμαρρο της περιοχής, κατέρρευσε όταν ο χείμαρρος ξεχείλισε και ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν μπορούσε να επιστρέψει μαζί με το κοπάδι του στην απέναντι όχθη.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν πριν από λίγο, με την βοήθεια μιας σκάλας να περάσουν στην απέναντι όχθη και να επιστρέψουν μαζί με τον κτηνοτρόφο.


Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο αέρας πήρε... τη στέγη του σπιτιού!


Σκηνές τρόμου έζησαν τα μέλη μιας οικογένειας στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, όταν μέρος της στέγης του σπιτιού τους,ξηλώθηκε από το ξαφνικό μπουρίνι!
Όλοι πετάχτηκαν έντρομοι έξω από το σπίτι και διαπίστωσαν πως τα υλικά που αποκολλήθηκαν από την στέγη του σπιτιού τους, είχαν πέσει στον κήπο τους και στην οδό Καραΐσκάκη, η οποία παραμένει κλειστή!

ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απομάκρυναν τα υλικά από το οδόστρωμα και προσχώρησαν σε άντληση νερού από το υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας, το οποίο έχει πλημμυρίσει!

Κατολίσθηση στην Εγνατία


Κατολίσθηση έγινε απόψε,στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια της Τύριας, στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα.

Στο σημείο διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα και σε περίπτωση που οι καταπτώσεις συνεχιστούν,υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει και το ρεύμα προς Γιάννενα!

Συνεργεία της Εγνατίας Οδού πήγαν στο σημείο, για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.


Ο ανεμοστρόβιλος "σήκωσε" το γήπεδο


Τεράστιες υλικές ζημιές προκάλεσε το πέρασμα του ανεμοστρόβιλο από το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου. Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Από τον ισχυρό άνεμο παρασύρθηκαν λαμαρίνες, κομμάτια της περίφραξης 
ενώ προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές.

ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

Κόπηκαν, επίσης, καλώδια της ΔΕΗ, προξενώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.
Αποτέλεσμα των ζημιών που προκλήθηκαν και της κατάστασης που επικρατεί στο γήπεδο ήταν η αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια!


Στη Θεσπρωτία, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά ενώ κλειστή είναι και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δυο μήνες.

ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

"Εγκλωβισμένοι" έμειναν οδηγοί που επέστρεφαν από τους Φιλιάτες στη πόλη της Ηγουμενίντσας,καθώς αυτή την ώρα έχει πλημμυρίσει ο δρόμος κοντά στην Βρυσέλα.

Από τη δυνατή βροχόπτωση, έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι στα Ιωάννινα, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, κυρίως από τα βουλωμένα φρεάτια με φύλλα δένδρων, ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο! Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Στους δρόμους όπου έχουν πέσει δένδρα και πέτρες εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας καθώς και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρείας.

Σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών, 
ενώ στον δρόμο που συνδέει το χωριό Άρματα με το Δίστρατο, στην Κόνιτσα, υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της ροής χειμάρρου.

Δείτε εικόνες από τα Ιωάννινα:

 

Πηγή epirusgate, ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirus-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom