Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Μείωση 8% στις Επικουρικές Συντάξεις (βίντεο)

Νέα επίδειξη κυνισμού από τους αμετανόητους και επικίνδυνους τεχνοκράτες του ΔΝΤ

Αποκάλυψη βόμβα από τον Στέλιο Παπαπέτρου απόψε στο δελτίο του Mega.
Εχει προβλεφθεί ποσόν 376 εκ ευρώ στα Διάφορα Εσοδα του Δημοσίου,το οποίο θα προκύψει από τη μείωση των Επικουρικών Συντάξεων κατά 8% στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου 4052/2012 περί ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο ίδιο δελτίο έγινε λόγος για απαιτήσεις του ΔΝΤ για μείωση
του κατώτατου μισθού και του επιδόματος ανεργίας...

Αυτά ανέφερε το κυβερνητικό Mega κόντρα σε όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Βρούτσης!


Την ίδια ώρα, τόσο το υπουργείο Εργασίας, όσο και γενικότερα το στρατόπεδο της κυβέρνησης, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επέλθουν νέες μειώσεις με το... καλημέρα το 2015 κι αυτό είναι βέβαια κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, ανώτατο στέλεχος του επικουρικού ταμείου επιβεβαίωσε την είδηση, επισημαίνοντας όμως πως σε αυτή την έκθεση δεν συνυπολογίζονται μία σειρά από κατηγορίες εσόδων, όπως για παράδειγμα έσοδα από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ, αλλά και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της τάξης περίπου των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που το επικουρικό ταμείο εκτιμά πως θα έχει διαθέσιμα μέσα στο 2015.

Αυτό σημαίνει πως ίσως από αυτά τα έσοδα να καταστεί δυνατό να καλυφθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού των 376 εκατομμυρίων ευρώ.

Πόσα άλλα ακόμα είναι κρυμμένα στις χιλιάδες σελίδες των μνημονίων που θα μπαίνουν σιγά σιγά σε εφαρμογή;

Νέα επίδειξη κυνισμού από τους αμετανόητους και επικίνδυνους τεχνοκράτες του ΔΝΤ

Σε μελέτη τους, με τίτλο «Youth Unemployment in Advanced Economies in Europe: Searching for solutions», συστήσουν στα κράτη με υψηλή ανεργία νέων - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - μέτρα, όπως η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και των κατώτερων μισθών!

Η έκθεση των εμπειρογνώμων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει πως το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας - όπως αυτό προκύπτει και από την αύξηση του κατώτερου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό (!) - σχετίζεται με υψηλότερη ανεργία, ειδικά στους νέους κατά 0,4- 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, επειδή οι νέοι προσλαμβάνονται σε τέτοιες θέσεις!

Το παραπάνω - φυσικά - και είναι ένα τεράστιο ψέμα. Διότι δεν προκύπτει από πουθενά αύξηση των κατώτερων μισθών στην Ελλάδα. Αυτό που συνέβη – με τις παράλογες απαιτήσεις ΚΑΙ αυτών που υπογράφουν τη μελέτη – είναι ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα υποχώρησε πολύ πιο βίαια από τον κατώτερο μισθό, εξ ου και η αναλογία τους άλλαξε μέσα στην τελευταία τριετία.

Το καλύτερο βέβαια είναι το... σκεπτικό τους όσον αφορά στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, την οποία και προτείνουν!

Όπως σημειώνουν, τα υψηλά επιδόματα (!) μειώνουν τη θέληση για αναζήτηση εργασίας ή την αποδοχή θέσεων εργασίας!

Δηλαδή υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας και οι Έλληνες προτιμούν να πεινάνε κάθε μήνα λαμβάνοντας 360 ευρώ, παρά να δουλέψουν!

Απίστευτοι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom