Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λέσβος: Ζημιές και κατολισθήσεις από τα διαδοχικά 5 Ρίχτερ (φωτο & βίντεο)


Ζημιές προκλήθηκαν κυρίως σε παλιά βιομηχανικά κτήρια στο Πλωμάρι λόγω των σεισμών των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 3:45 και του δεύτερου που ακολούθησε στις 6:20 τα ξημερώματα σήμερα στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες και τούβλα στο δρόμο. 

Το ένα είναι το κτήριο στην παραλία Eso Papas και το άλλο η μηχανή του Σίμου, που βρίσκεται λίγο πριν το πολιτιστικό κέντρο. Επίσης έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας – Παλαιοχωρίου.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τον Άγιο Παντελεήμωνα κοντά στο νταμάρι, έπεσαν μεγάλες πέτρες που κλείνουν την κυκλοφορία τουλάχιστον στα αυτοκίνητα, επίσης μετά τη Μελίντα πηγαίνοντας για Παλαιοχώρι, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία κατά μήκος του δρόμου. Αυτές είναι οι ζημιές που έχουμε μέχρι στιγμής καταγράψει.

Αν τη στιγμή του σεισμού, από τα σημεία που έπεσαν τούβλα και πέτρες και εκεί που έγιναν οι κατολισθήσεις, περνούσαν πεζοί ή μηχανάκια θα είχαμε σίγουρα θρηνήσει θύματα. Μέχρι να απομακρυνθούν οι πέτρες και τα τούβλα, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους, άλλοι φώναζαν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που κάποιοι βγήκαν έντρομοι έξω με τα εσώρουχα. Είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων ότι την ημέρα του Αγίου Νικολάου, τα προηγούμενα χρόνια είχε ξανασυμβεί σεισμός κοντά στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ!

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις ζημιές και τις κατολισθήσεις


seismos-6-dec-2014-1
seismos-6-dec-2014-2
seismos-6-dec-2014-3
seismos-6-dec-2014-4
http://www.plomarinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom