Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

54χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του επιχειρηματία στην Τρίπολη (βίντεο)


Λεπτομέρειες για την υπόθεση της δολοφονίας του Θοδωρή Παπαναστασίου στην Τρίπολη αποκάλυψε η αστυνομία σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 15.00.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος είχε δίπλα του τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας Δημήτριο Τριγώνη και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης Λάμπρο Κατσαντώνη.

Αυτό που ανακοινώθηκε επίσημα είναι ότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της δολοφονίας, είναι 54χρονος, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη χθες στην αστυνομία και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το συμβάν, ενώ απέδωσε την πράξη του σε χρόνιες προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι το απόγευμα στις 26 Οκτωβρίου σε γραφείο ιδιοκτησίας του 42χρονου Θοδωρή Παπαναστασίου, ο δράστης τον πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές με συνέπεια να τον σκοτώσει και να τραπεί σε φυγή.

Ο δράστης είχε πάει εκεί μεταμφιεσμένος, με περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά.
Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, του έπεσε το μουστάκι και τα γυαλιά τα οποία βρήκε η αστυνομία.
Επίσης, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας, το οποίο ο δράστης είχε αφήσει σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στην Τρίπολη. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις ταυτοποιήθηκε ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε την ημέρας της δολοφονίας.

Ακόμα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δείγμα βιολογικού υλικού ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο υλικό που ανιχνεύτηκε σε κατασχεθέντα πειστήρια. Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένα μαχαίρι και μία αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παραβίαση του νόμου περί όπλων και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να απαντήσουν σε ρωτήσεις Oncamera. Με κλειστά τα μικρόφωνα όμως αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο δράστης, υπήρχαν διαφορές προ 20ετίας ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το θύμα διέπραττε φθορές στο αυτοκίνητό του και ότι είχε την υποψία πως είχε δηλητηριάσει το σκύλο του. Είπε ότι αρχικά διαπληκτίστηκαν στην είσοδο του γραφείου και κατέληξαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης το όπλο το είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 από την Αθήνα παράνομα για να προφυλάσσεται, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε ότι ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές και ότι στην ομολογία του δήλωσε μετανιωμένος.

Τέλος ο διοικητής της ασφάλειας Τρίπολης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην επιτυχία αυτή της αστυνομίας και συγκεκριμένα τους άνδρες της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, το γενικό διευθυντή, τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, το γραφείο συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών και τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.
Β.Π.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom