Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οδύσσεια θανάτου για 4χρονο αγοράκι


Ρεπορτάζ:Χρήστος Μαζάνης - Φίλιππος Καραμέτος

Ιτέα-Άμφισσα-Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη: Αυτή ήταν η διαδρομή-θανάτου που ακολούθησε ένα αγόρι μόλις 4,5 ετών το οποίο έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Το παρακάτω ρεπορτάζ αποκαλύπτει ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ που νοσεί…


Η «Οδύσσεια» του μικρού Λεωνίδα-Γιώργου Κοτσάμπαση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο την Τετάρτη. Πέθανε από ανακοπή στις 7.30 το απόγευμα. 

Το ανήλικο παιδί εμφάνισε συμπτώματα υψηλού πυρετού και εμετό. Αμέσως οι γονείς του από την Ιτέα (ο πατέρας του αστυνομικός που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ.) επισκέφτηκαν ιδιώτη παιδίατρο, η οποία παρέπεμψε το περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Άμφισσας. 

Εν συνεχεία το παιδί διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και λόγω έλλειψης παιδονευρολόγου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και ξεψύχησε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η υγεία του μικρού παιδιού, όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Το δράμα δεν σταμάτησε, παρά την απώλεια μιας παιδικής ψυχής. Τουναντίον, συνεχίστηκε, καθώς η σορός του μικρού παιδιού, μεταφέρθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία.
Η «Οδύσσεια» του μικρού Λεωνίδα-Γιώργου Κοτσάμπαση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο την ΤετάρτηΤο zougla.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού Ι. Κοτσάμπαση, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει καθώς σήμερα έγινε η κηδεία και είναι συντετριμμένος. Επίσης μιλήσαμε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάζαρο Μακρή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, αλλά και ποιοι φέρουν την ευθύνη.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου Άμφισσας, Σταμάτη Δάρρα, τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Λάρισας Αθανάσιο Μητσιό και με τον διοικητή του ΓΝ Λαμίας, Αναστάσιο Σεπετή. Επίσης, το zougla.gr κάλεσε τηλεφωνικά την ιδιώτη παιδίατρο της Άμφισσας, Μαριάνθη Τζαμτζή, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν η προσωπική γιατρός του παιδιού, αλλά δεν απάντησε στο τηλέφωνο.

Εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου ανέφεραν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι το ΕΣΥ παραμένει γυμνό, καθώς μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες κλινικών και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλες περιοχές». 

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom