Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στον Εβρο για τη διάσωση 25 παράνομων μεταναστών


Μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ βρίσκεται σε εξελιξη στα Λάβαρα του Έβρου, για την απομάκρυνση των 25 μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εντοπιστεί πάνω σε ανάχωμα στον ποταμό Έβρο.

Η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ προβλέπει την τμηματική απομάκρυνσή τους, με δυο βάρκες από το ανάχωμα.
Οι καιρικές συνθήκες στα Λάβαρα του Έβρου αυτή την ώρα είναι αντίξοες με δυνατή βροχή και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με τι πρώτες ενδείξεις και οι 25 αλλοδαποί είναι όλοι άντρες και μεταφέρθηκαν στο ανάχωμα από έναν διακινητή,που κυριολεκτικά τους εγκατέλειψε στο σημείο, στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου,όπου όμως η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλωτά μέσα καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των νερών του ποταμού.

Στα Λάβαρα έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα, για την άμεση μεταφορά τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είναι ακόμα άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κινητοποιήθηκε για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των άτυχων αλλοδαπών,στους οποίους - όπως αναφέρουν άνδρες των συνεργείων διάσωσης - είναι εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom