Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη αγωγή Κουράκη κατά του δημοσιογράφου Αλ. Ανδρικάκη!- Ζητά 100.000 ευρώ και φυλάκιση 1 χρόνου!


Κι ενώ αύριο ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση υπόθεσης αγωγής που κατέθεσε σε βάρος του δημοσιογράφου, Αλέκου Ανδρικάκη, ο τότε δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σήμερα επιδόθηκε και δεύτερη αγωγή στον δημοσιογράφο!

Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου καταθέτει νέα αγωγή, ματαιώνοντας την αυριανή εκδίκαση.
Ζητά την καταβολή 100.000 ευρώ, με απειλή τη φυλάκιση του Αλ. Ανδρικάκη για ένα χρόνο, την απαγόρευση αναφοράς στο όνομά του, με απειλή χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 3 μηνών! Η αναφορά βέβαια αυτή εννοείται ότι θα πρέπει να θεωρείται προσβλητική, αλλά μάλλον «προσβλητική» θεωρείται κάθε κριτική…

Η δίκη ορίστηκε για τις 22 Μαΐου 2015
Η αγωγή κατατέθηκε μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει την 1η Απριλίου 2013 στην εφημερίδα «Πατρίς», όπου τότε εργαζόταν ο δημοσιογράφος (παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις), σε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Πληρωμές ενταλμάτων με… διαταγές δημάρχου!», στο οποίο παρουσίαζε στοιχεία που αποδείκνυαν ρουσφετολογικές και στα όρια του νόμου αποφάσεις.

«Αποζημιώσεις για αυθαίρετα σε πλατείες και υπερωριακή εργασία που δεν γινόταν! Απίστευτες -αλλά ενδεικτικές και μόνο- υποθέσεις στο Δήμο Ηρακλείου για την πληρωμή ενταλμάτων με έγγραφες… διαταγές δημάρχου, όταν οι υπηρεσίες αρνούνταν να υπογράψουν δαπάνες επειδή τις θεωρούσαν παράνομες», αναφερόταν στο ρεπορτάζ.

Μήνες μετά, το ρεπορτάζ που δεν ολοκληρώθηκε στην «Πατρίδα», παρουσιάστηκε ολόκληρο στο Candianews, με τον τίτλο «Η συνέχεια του λογοκριμένου ρεπορτάζ! Δημαρχιακή διαταγή και… τα σκυλιά δεμένα!»

Ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει στην αγωγή του ότι είχε χρησιμοποιηθεί έγγραφο με… πλαστογραφημένη την υπογραφή του, ενώ θεωρεί ότι το δημοσίευμα έγινε ώστε να πληγεί ο ίδιος και να παρεμποδιστεί να επανεκλεγεί δήμαρχος της πόλης!

http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom