Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δυο Έλληνες μεταξύ των 10 νεκρών του Norman Atlantic – Mαρτυρίες που σοκάρουν – Πάνω από 30 οι αγνοούμενοι

Δεν υπάρχει το όνομα του Γιώργου Δούλη στη λίστα με τα θύματα

- Συνεχίζονται χωρίς τέλος οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Φόβοι για εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου
- Οι ελληνικές αρχές αναζητούν 36 ανθρώπους και οι Ιταλοί 23!
- 100 επιβάτες του Norman Atlantic δεν έχουν ταυτοποιηθεί
- Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των δυο Ελλήνων που είναι ανάμεσα στους 10 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας – 7 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί
- Ο γιος του Γιώργου Δούλη δήλωσε στο NewsIt πως η σωρός που του έδειξαν για να αναγνωρίσει δεν ήταν του πατέρα του
- «Τρείς συνάδελφοί του πέθαναν μέσα στα φορτηγά τους» δήλωσε διασωθείσα οδηγός φορτηγού
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Μια τραγωδία που δεν έχει τέλος. Ένα απίστευτο αλαλούμ που αφήνει στην αγωνία δεκάδες ανθρώπους, συγγενείς επιβατών του πλοίου Norman Atlantic όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε, στο γκαράζ, φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 
Οι νεκροί, επιβεβαιωμένα, είναι 10. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δυο Έλληνες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. Από την πρώτη μέρα, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο πρώτος νεκρός της ναυτικής τραγωδίας ήταν ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, κάτοικος της Ελβετίας που βρισκόταν στο πλοίο με τη σύζυγό του Θεοδώρα.

Το ζευγάρι εγκλωβίστηκε στη "γλίστρα" όπως περιέγραψε η κα Δούλη που νοσηλεύεται τραυματισμένη. Οι Ιταλοί φαίνεται πως βασίστηκαν στη μαρτυρία της για να ανακηρύξουν νεκρό τον σύζυγό της αλλά όταν ο γιος του ζευγαριού πήγε να αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα του, του έδειξαν κάποιον... άλλο όπως κατήγγειλε στο NewsIt.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Λάμπρος Δούλης, «ο νεκρός που μου έδειξαν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πατέρας μου. Μου είπαν να περιμένω το επόμενο πλοίο για να δω αν είναι ο πατέρας μου στους 5 νεκρούς που μεταφέρονται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νεότερη λίστα με τους νεκρούς που έφτασε στα χέρια των ελληνικών αρχών, δεν βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Δούλη, με συνέπεια πλέον να θεωρείται αγνοούμενος!

Αυτό δεν είναι το μοναδικό μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει εκείνοι που έχουν την ευθύνη για το συντονισμό της επιχείρησης και την ενημέρωση των οικογενειών. 

Το χάσμα ανάμεσα στους Ιταλούς και τους Έλληνες για το πόσοι ήταν οι επιβάτες του Norman Atlantic, πόσοι διασώθηκαν και πόσοι αγνοούνται παραμένει. Οι δυο πλευρές συμφωνούν μόνο στον αριθμό των νεκρών, όμως διαφωνούν στο πόσοι αγνοούνται. 36 σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, 23 σύμφωνα με την ιταλική. Υπάρχουν, αναφέρουν πληροφορίες και 100 επιβάτες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αποδεικνύοντας το μπάχαλο που επικρατούσε με τη λίστα επιβατών. Οι αρχές φοβούνται πως μέσα στο πλοίο υπάρχουν και πολλοί λαθρεπιβάτες!

"Τρεις συνάδελφοί μου πέθαναν μέσα στα φορτηγά τους"


Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας οδηγού φορτηγού, η οποία διασώθηκε από το πλοίο "Norman Atlantic" και επέστρεψε το βράδυ στη χώρα μας με το C -130 που προσγειώθηκε στην Ελευσίνα.

"Το πλοίο ήταν άθλιο αλλά παρόλα αυτά επιβιβαστήκαμε. Τουλάχιστον τρεις συνάδελφοί μου έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους αντί να κοιμηθούν σε κάποια από τις καμπίνες", περιέγραψε η Ευφροσύνη Μπεζάτη, λίγα λεπτά αφού έπεσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων.

Και συνέχισε: "Κοιμόμουν στην καμπίνα μου και ξύπνησα από τους καπνούς. Κανένας από το καράβι δεν μας βοήθησε. Δεν είχαμε ενημέρωση από το πουθενά. Από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας που με μετέφεραν στη Ιταλία ήμουν μούσκεμα. Τηλεφώνησα στους δικούς μου για να τους πω ότι δεν θα με ξαναδούν. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού".


newsit

Norman Atlantic – Μαρτυρία σοκ: Μας τραβούσαν από τα μαλλιά για να ανέβουν πρώτοι – ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom