Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Tέλος στους «φορο-παράδεισους»!!!!

Tα κράτη–μέλη της E.E. οδηγούνται στη σύνταξη κώδικα δεοντολογίας για τους εταιρικούς "φόρους
Το είπε το 1997 και με απύθμενο θράσος το επαναλαμβάνει 17 χρόνια μετά

"Ήτανε νιος και γέρασε" ο κ. Γιουνκέρ  ....η «φορο-παραδείσια" δραστηριότητα της χώρας του δεν σταμάτησε ποτέ, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις-θέσεις του ....το1997 !...

Η "αξιοπιστία" του είναι "αδιαμφισβήτητη" ...."μπέσα για μπέσα" ....απ' την ανάποδη!

Δείτε δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ τον Σεπτέμβριο 1997 και αντίστοιχα -για το ίδιο θέμα- τον Νοέμβριο του 2014.

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 5 Σεπτεμβρίου 1997 (ΦΩΤΟ)

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  Tέλος στους «φορο-παράδεισους»!   ....ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Zαν Kλοντ Zινκέρ, κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών να συμφωνήσουν στην κατάργηση των εκπτώσεων στη φορολογία.

Tα κράτη–μέλη της E.E. οδηγούνται στη σύνταξη κώδικα δεοντολογίας για τους εταιρικούς "φόρους".... 

Έπειτα από μακροχρόνιες άκαρπες διαπραγματεύσειςδιαγράφεται για πρώτη φορά η ελπίδα να σημειωθεί πρόοδος στο θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της φορολογίας ανάμεσα στα κράτη–μέλη της Eυρωπαϊκής Ένωσης.

Στην άτυπη συνάντηση.... που πραγματοποίησαν στο Λουξεμβούργο ....οι υπουργοί Οικονομικών της Κοινότητας ....υπήρξε ενδιαφέρον για  σύνταξη κώδικα δεοντολογίας σχετικά με το θέμα των εταιρικών φόρων που ορισμένα κράτη–μέλη μειώνουν, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν ξένους επενδυτές. 

Παράλληλα αναμένεται να επανεξετάσουν ορισμένα ουσιώδη φορολογικά ζητήματα που έχουν φέρει τη Γερμανία και το Βέλγιο σε αντιπαράθεση με το γειτονικό Λουξεμβούργο.

Το κλίμα θεωρείται ευνοϊκό για την επίτευξη συμφωνίας δεδομένου ότι το Λουξεμβούργο δείχνει αποφασισμένο να απαλλαγεί από την εικόνα του φορολογικού παράδεισου. «Tα κράτη–μέλη αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο υπερβολικός ανταγωνισμός στον τομέα της φορολογίας είναι επιβλαβής για όλους»....
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Zαν Kλοντ Zινκέρ, κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών να συμφωνήσουν στην κατάργηση των εκπτώσεων στη φορολογία.

(Πηγές: Pόιτερ, Aζάνς Eρόπ)
  
Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 14  Νοεμβρίου 2014 

...."Ο κ. Γιουνκέρ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, απολογούμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα ερευνήσει τυχόν παρανομίες, αλλά και τρόπους εναρμόνισης φορολογικών συστημάτων και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών........

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της Καθημερινής εδώ

Δηλαδή "τα ίδια Παντελάκη μου".... η «φορο-παραδείσια" δραστηριότητα του Λουξεμβούργου συνεχίζεται ...."υποβοηθούμενη " από την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα αξιώματα-αρμοδιότητες-καίριες θέσεις που έχει αναλάβει -μέχρι τώρα- ο πρ. πρωθυπουργός στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom