Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Oμολόγησαν οι δύο απαγωγείς και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα (φωτο & βίντεο)


- Δείτε φωτογραφίες των δύο απαγωγέων κατά την μεταφορά τους στον εισαγγελέα
- Μετά τη σύλληψη ήρθε και η ομολογία, αφού "αλληλοκαρφώθηκαν"
- Πως κατάφερε η αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι της απαγωγής
- Αναγνώρισε την φωνή του ενός δράστη η 27χρονη
- Δείτε βίντεο από την αναλυτική περιγραφή των αστυνομικών
- Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα


Ο ένας φορούσε κουκούλα κι ο άλλος αποχωρούσε από τον εισαγγελέα με το κεφάλι σκυμμένο και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να του καλύπτουν το πρόσωπο.

Οι δύο απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας πέρασαν, σήμερα Κυριακή, το κατώφλι του εισαγγελέα για να απολογηθούν, ομολογώντας την απαγωγή της ανηψιάς του μεγαλομετόχου της Αστέρας Τρίπολης.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο δραστών, ο 53χρονος, "έδωσε" τον 48χρονο συνεργό του, λέγοντας πως ήταν ο "εγκέφαλος" της υπόθεσης.

Οι νέες πληροφορίες της 27χρονης

Με την υπόθεση να ξετυλίγεται και μετά την σύλληψη των δύο δραστών, η 27χρονη δίνει και νέες πληροφορίες. Αρχικά είπε πως αναγνώρισε την φωνή του ενός απαγωγέα της, αφού μιλούσε σπαστά ελληνικά και πρόκειται για τον Έλληνα ομογενή από το Καζακστάν.

Ακόμη, η φοιτήτρια είπε στους αστυνομικούς πως ο "Αλέκος" που αναζητείται είναι εκείνος που έμενε μαζί της στο κρησφύγετο στη Λούτσα για να την φυλάει.

Σχετικά με το πως οι δράστες την προσέγγισαν, έχει γίνει γνωστό πως ο 48χρονος εργαζόταν σε μία εταιρεία, η οποία άνηκε σε κάποιο φίλο του πατέρα της. Εκεί, λοιπόν, ο 48χρονος γνώρισε τον πατέρα της κι έμαθε την... οικονομική κατλάσταση του θείου της. Δηλαδή του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές, ανακοίνωσαν πως εγκέφαλος ήταν ένας 48χρονος, με άμεσο συνεργό έναν 53χρονο. Ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος ομογενής με καταγωγή από το Καζακστάν. 

Και οι δυο βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες υπό παρακολούθηση και από το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου και κρατούνται. Ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα πάντα...

Πως παρακολουθούσαν μέσω Facebook το θύμα και υποστήριξαν πως ό,τι έκαναν το έκαναν λόγω της... καταρραμένης φτώχειας που τους ώθησε στο έγκλημα...

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που η Αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο των απαγωγέων στη Λούτσα. Το σπίτι όπου κρατούσαν την 27χρονη ανήκει στην πεθερά του 48χρονου. Από εκεί άρχισε η συγκέντρωση των στοιχείων που τελικά οδήγησε στη σύλληψη των δυο ανδρών. 

Από την αστυνομία επίσης ανακοινώθηκε πως ακολούθησαν την διαδρομή που έκαναν οι απαγωγείς με την μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την ανακοίνωση της αστυνομίας:



Δικογραφία και εισαγγελέας


Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μία πλημμεληματικού βαθμού. Συγκεκριμένα η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της:

α. αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λύτρων
β. εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία
γ. παράνομης οπλοκατοχής


Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οι δράστες ακινητοποίησαν την 27χρονη έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη, την έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο και την πήγαν στο κρησφύγετό τους στη Λούτσα! 

Δυο μέρες μετά την απαγωγή, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της κοπέλας και απαίτησαν για να την αφήσουν ελεύθερη να τους δοθούν 10 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα!

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν σε υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της 27χρονης.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως λύτρα 82.500 ευρώ.

Τα (προσημειωμένα) χρήματα αφέθηκαν το ίδιο εκείνο βράδυ σε σημείο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής σε σημείο που είχαν υποδείξει οι δράστες. Τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου, με τη μηχανή του αδερφού του 48χρονο «εγκεφάλου» η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Κυψέλη, κοντά στο σπίτι της. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom