Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

O Eμίρης κι ο κακομοίρης... - Ξεπουλιούνται «φιλέτα» έναντι πινακίου φακής...


Σιγήν ιχθύος τηρεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης για τα δύο ρεπορτάζ της «Ζούγκλας», μέσω των οποίων αποκαλύπτεται ότι ο Εμίρης ήταν απλά υποψήφιος επενδυτής και όχι ο χρυσός αγοραστής εκτάσεων στη Ζάκυνθο και του νησιού Οξυά του Ιονίου. 

Ο λιβανέζικος όμιλος αγοράζει φθηνά «φιλέτα» της φτωχοποιημένης Ελλάδας με σκοπό να τα πουλήσει στο μέλλον πολύ πιο ακριβάΗ έρευνα βασίστηκε σε ένορκες καταθέσεις, αλλά και μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί στα ελληνικά δικαστήρια. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της υπόθεσης, οι Λιβανέζοι της «Pimara» απέκτησαν το νησάκι Οξυά και στη δεύτερη περίπτωση ήταν πάλι αυτοί που -μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Pimana»- αγόρασαν 15.000 στρέμματα στη Ζάκυνθο, στα οποία μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, περιλαμβάνεται και η ακτή του περίφημου Ναυαγίου.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα αναπαρήχθησαν στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και σε εφημερίδες, μερίδα των οποίων (στο παρελθόν) αφιέρωσε εκτενή ρεπορτάζ για τις μπίζνες του Εμίρη φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις του κ. Μηταράκη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή του κ. υφυπουργού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο της προσέλκυσης επενδύσεων που θα μεταμόρφωναν πολλές γωνιές της χώρας σε «επίγειους παραδείσους». 

Έκτοτε, με τη βοήθεια του Τύπου, διατυμπάνιζε τις επικείμενες επενδύσεις και τις διαφήμιζε στο εξωτερικό, λησμονώντας (;) βέβαια να επισημάνει ότι πίσω από αυτές κρύβεται λιβανέζικος όμιλος, ο οποίος αγοράζει φθηνά «φιλέτα» της φτωχοποιημένης Ελλάδας και με «δόλωμα» τον ακριβοθώρητο Εμίρη, να τα πουλήσει στο μέλλον πολύ πιο ακριβά. Όλα στον βωμό του κέρδους…Περίεργα αντιλαμβάνονται κάποιοι τα αναπτυξιακά σχέδια... 

Ιόνιο: Οξυά, Ζάκυνθος
Ιόνιο: Οξυά, Ζάκυνθος
Από τον καταιγισμό δημοσιευμάτων καλλιεργήθηκαν στον κόσμο υψηλές προσδοκίες και φρούδες ελπίδες για ανάπτυξη που αυτομάτως θα σήμαινε νέες θέσεις εργασίας, προσέλκυση τουριστών και κατ’ επέκταση ανάσα στις τοπικές οικονομίες. 

Τα επικοινωνιακά τρικ όμως τελειώνουν κάποια στιγμή. Η αλήθεια αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς όπως προκύπτει από την κατάθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του ΔΣ της Pimara Τζαμάλ Ζοράτλυ, ο Εμίρης δεν είχε άμεση σχέση με την αγοραπωλησία της Οξυάς, ενώ βάσει της μήνυσης που κατέθεσε πρόσφατα η Μητρόπολη Ζακύνθου αποκαλύπτεται ότι η φημολογία περί deal με τον Άραβα κροίσο δεν στηρίζεται σε αληθινή βάση. Η “αγοράστρια” εταιρεία είναι ο λιβανέζικος όμιλος real estate.

Aποκάλυψη διά στόματος Τζαμάλ Ζοράτλυ
O κ. Ζοράτλυ ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimara (κατά το χρονικό διάστημα 14 Νοεμβρίου 2011 μέχρι 1 Μαρτίου 2013), κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η νήσος Οξυά ανήκει στην εταιρεία και όχι στον Εμίρη του Κατάρ, όπως «λανθασμένα έχει επανειλημμένως γραφτεί στον ελληνικό Τύπο».

«Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ» δεν είναι παρά ένας υποψήφιος επενδυτής τόσο της συγκεκριμένης επένδυσης, αν υλοποιηθεί κάποια στιγμή καθώς και άλλων επενδύσεων στις οποίες έχει προβεί ο όμιλος των εταιρειών».

Προφανώς, οι Λιβανέζοι γνωρίζουν καλύτερα τις μπίζνες και κλείνουν deals για τους επιφανείς πελάτες τους… Επικεφαλής της εταιρείας είναι Κριστιάν Κομέρ, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων για λογαριασμό μεγάλων ομίλων και μεγαλοεπενδυτών.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες και θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της «μπίζνας» με τα «φιλέτα» που ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής... 

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom