Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Nέο “ναυάγιο” της Εθνικής,ήττα 0-2 και από τη Σερβία

Με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο της η Εθνική μας,αλλά και πάλι χωρίς πάθος απογοήτευσε τον κόσμο που πήγε στα Περιβόλια των Χανίων

Ενα ακόμα άσχημο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τους Σέρβους απόψε στα Χανιά, στα Περιβόλια.. Με δύο τέρματα στο δεύτερο μισό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε το ματς και έδωσε συνέχεια στις αρνητικές εμφανίσεις.

Φιλικό... όνομα και πράγμα στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Σερβία. Πολύ υποτονικό το ξεκίνημα και των δύο ομάδων.
Η Εθνική είχε την υπεροχή, άλλαζε τη μπάλα, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσει ευκαιρία στην εστία του Στοΐκοβιτς. Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σημειώθηκε στο 27', με τον Μανιάτη. 
Η ομάδα του Ράντοβαν Τσούρτσιτς είχε στο μυαλό πώς θα αμυνθεί σωστά και πώς θα κρατήσει την εστία της απαραβίαστη. Και τα κατάφερε μια χαρά, καθώς οι παίκτες της ''γαλανόλευκης'' δεν έφτασαν στα αντίπαλα καρέ ούτε με... αίτηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Κώστα Τσάνα έπεσε και οι Σέρβοι ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς. Έφτασαν στο 1-0 με τον κορυφαίο του αγώνα, Ράντοσλαβ Πέτροβιτς, και ακολούθως προέκυψαν στιγμές έντασης ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν άλλωστε λίγα τα σκληρά μαρκαρίσματα. Σε ένα από αυτά ο Κονέ χτύπησε στο πρόσωπο και όταν ο Μανιάτης πήγε να τον ηρεμήσει, δέχτηκε το σπρώξιμο του συμπαίκτη του. 
Στα 30 λεπτά που απέμεναν, η Εθνική μας έψαξε για το γκολ, αλλά οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν δεν βοήθησαν στο να βελτιωθεί η εικόνα. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ του Γκούντελι, στο 90'+2', με το οποίο γράφτηκε το τελικό 0-2 στα Περιβόλια.

Η φάση του αγώνα

Φοβερό και τρομερό το γκολ του Γκούντελι. Ο Σέρβος χαφ επιχείρησε σουτ μακριά έξω από την περιοχή του Γλύκου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Άγαλμα έμεινε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στο υπέροχο τέρμα του μέσου της Άλκμααρ.

Ο διαιτητής

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έπεσε στην περιοχή της Σερβίας. Τόμοβιτς και Ιβάνοβιτς τον έκαναν... σάντουιτς, ενώ στον ακραίο επιθετικό της Εθνικής βγήκε το παπούτσι. Ο ρέφερι δεν υπέδειξε πέναλτι και ο άσος της Ελλάς Βερόνα βγήκε από τα ρούχα του. Μάζεψε το παπούτσι και το έδειχνε στον Ιρλανδό ρέφερι, για να του δείξει ότι του έγινε πέναλτι. Ήταν επί της ουσίας η μοναδική φάση για την οποία ελέγχεται ο Ιρλανδός διαιτητής.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με διαφορά καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Πέτροβιτς. Δεν ήταν απλά ότι σημείωσε το πρώτο γκολ των Σέρβων, δημιουργούσε, έκοβε και γενικά ήταν ηγετική φυσιογνωμία της Εθνικής του ομάδας. Όταν αντικαταστάθηκε απέσπασε το χειροκρότημα των φιλάθλων που πήγαν στα Περιβόλια για να δουν από κοντά το ματς.

Μας άρεσε

Οι Χανιώτες φίλαθλοι, παρά τις τραγικές εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών, δεν έμειναν στα σπίτια τους. Πήγαν στα Περιβόλια για να παρακολουθήσουν από κοντά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, άσχετα αν το αποτέλεσμα (ήττα) ήταν για μια ακόμη φορά το ίδιο.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα της Εθνικής μας. Άλλο ένα ματς κατά το οποίο οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν υποτονικοί. Με κακή ψυχολογία, μετά την ταπεινωτική ήττα από τα Νησιά Φερόε, και δίχως θέληση και τσαμπουκά να σώσουν έστω τα προσχήματα με μια φιλική επικράτηση.
ΕΛΛΑΔΑ (Κ. Τσάνας): Γλύκος, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (73' Μόρας), Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Βύντρα, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (64' Τζιόλης), Μαυρίας (71' Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64' Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ (Ράντοβαν Τσούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Α. Τόσιτς, Μακσίμοβιτς (88' Στ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82' Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (66' Τζούριτσιτς), Μάρκοβιτς (66' Λάζοβιτς), Ζ. Τόσιτς (89' Ρουκάβινα), Αλ. Μίτροβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom