Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ψάχνουν σωτήρες στο Mega - Επενδυτές και Στάη προ των πυλών


Σε αναβρασμό παραμένει η μετοχική ομάδα του Mega Channel καθώς παρά τις πρόσφατες διοικητικές και λειτουργικές αλλαγές η διεισδυτικότητα του μέσου παραμένει περιορισμένη σε ολόκληρο το φάσμα του προγράμματος.

Εκτός αυτού η συρρίκνωση του τζίρου και η αδυναμία προώθησης των σχεδίων αναδιάρθρωσης λόγω πολιτικό-επιχειρηματικών αγκυλώσεων καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης κεφαλαίων. Καιρός γαρ εγγύς, όμως, καθώς οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα το απόγευμα στο διοικητικό συμβούλιο.

του Χρήστου Φράγκου

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι από τους μετόχους βρίσκονται ήδη εις άγρα επενδυτών, με τις πρώτες κρούσεις να είναι μεν απογοητευτικές αλλά και ενδεικτικές για το εν γένει κλίμα. Με τις εκλογές να πλησιάζουν ταχύτητα και τις πολιτικές αλλαγές να υπαγορεύουν τις επιχειρηματικές κινήσεις οι μέτοχοι αναζητούν παθητικό επενδυτή που να εισφέρει κεφάλαια αλλά να μην ασκεί διοίκηση.

Παράλληλα μεθοδεύονται και νέες διοικητικές-δημοσιογραφικές ανακατατάξεις καθώς τα ποσοστά του σταθμού παραμένουν σε φθίνουσα, σε ολόκληρο το πρόγραμμα, ενώ και το δελτίο ειδήσεων παρά το νέο –ρεπορταζιακό- χαρακτήρα δεν έχει ανακάμψει, αποδεικνύοντας ότι η βλάβη που έχει υποστεί η φήμη του είναι μεγάλη. Σε αυτό το πλαίσιο τ'ιθεται ξανά επί τάπητος το όνομα της Έλης Στάη, η οποία σε αυτή τη φάση "τρέχει" το thetoc.gr και μέσω του συστήματος Μπόμπολα διατηρεί τις προσβάσεις της στο μεγάλο κανάλι.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αντίρρηση στην επιστροφή της Έλης Στάη στο κανάλι της Μεσογείων δεν θα είχε ούτε η πλευρά Βαρδινογιάννη, ενώ φαίνεται ότι απολαμβάνει της στήριξης και ενός εκ των υποψηφίων επενδυτών.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχοντας κρατήσει πολιτικές αποστάσεις από την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά του λουκέτου της ΕΡΤ και διατηρώντας καλές σχέσεις και με το πολιτικό προσωπικό -της Αριστεράς- εκτιμάται ότι θα μπορέσει να δώσει νέα πνοή στο ενημερωτικό πρόγραμμα του Mega Channel.

Η έλευσή της συναντά μικρές αντιστάσεις στην ισχυρή κυρία του σταθμού, Όλγα Τρέμη, -άρα και στον υιό Μπόμπολα- αλλά δεν φαίνονται ικανές να ανακόψουν την πορεία.

Η ακτινογραφία της εταιρίας

Σε αυτή τη φάση πάντως η κεφαλαιοποίηση του Τηλέτυπου βρίσκεται στα 18 εκατ., ενώ σε ενοποιημένη βάση έχει 89 εκατ. υποχρεώσεις εκ των οποίων τα 82 εκατ. είναι βραχυχρόνιες, καθώς οι τράπεζες έχουν καταστήσει ληξιπρόθεσμο μεγάλο μέρος των δανείων. Οι ζημιές στο πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκαν στα 6,9 εκατ. και η πορεία συνεχίζεται και στα επόμενα τρίμηνα.

Αντιμετωπίζοντας το φάσμα νέων κεφαλαιακών αναγκών για την κάλυψη τόσο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσο και των τρεχουσών ταμειακών ροών, οι οποίες μπορεί να είναι θετικές αλλά δεν επαρκούν για την ομαλή χρηματοδότηση, κάποιοι εκ των μετόχων βρίσκονται σε σαφάρι για φρέσκο χρήμα και νέο αίμα…
http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom