Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου – Λιποθύμησε η Βίκυ Σταμάτη όταν έμαθε ότι παραμένει κρατούμενη


- Σε λυγμούς ξέσπασε η Αρετή Τσοχατζοπούλου μόλις άκουσε ότι αποφυλακίζεται
- Η αίτηση αποφυλάκισής της έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία
- Απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα, πρέπει να παρουσιάζεται στο τμήμα και θα πληρώσει εγγύηση 30.000€
- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πετάχτηκε από το εδώλιο και φίλησε την κόρη του
- Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε κάνει η Βίκυ Σταμάτη
- "Την κρατούν στη φυλακή για να πιέσουν τον Άκη" είπε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης


Με λυγμούς, χαμόγελα, χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά έγινε δεκτή από τους συγγενείς της και την ίδια την Αρετή Τσοχατζοπούλου η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της. 


Κατέρρευσε και λιποθύμησε η Βίκυ Σταμάτη μόλις έμαθε πως και η νέα αίτηση αποφυλάκισής της απορρίφθηκε
Έτσι μετά από 2,5 χρόνια στη φυλακή, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ θα καταβάλει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Η αίτηση αποφυλάκισης της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με ψήφους τρεις υπέρ και δυο κατά. Μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίουη Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο, την αγκάλιασε και τη φίλησε
Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι συγγενείς της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και δακρυσμένη τόνισε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της. «Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω, είπε. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου», τόνισε. 

Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη Αρετή Τσοχατζοπούλου έκανε αίτηση αποφυλάκισης
Ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εντολέα του είπε πως «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της»

Είπε επίσης, όπως το είχε αναφέρει και εντός του δικαστηρίου ζητώντας να μην επιβληθεί στην κα Τσοχατζοπούλου χρηματική εγγύηση, ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να μαζέψει το ποσό της εγγύησης. «Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Η Αρετή έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

Κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη μόλις έμαθε τα νέα


Εκ διαμέτρου αντίθετα τα συναισθήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου όσον αφορά στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, που νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Δρομοκαΐτείο, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. 
Το δικαστήριο απέρριψε τη δική της αίτηση αποφυλάκισης και έτσι η σύζυγος του πρώην υπουργού θα παραμείνει προφυλακισμένη. 

Η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε μόλις ενημερώθηκε από τον δικηγόρο της πως και αυτή τη φορά απορρίφθηκε από το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να αποφυλακιστεί.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως «καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».

Η πρόταση των εισαγγελέων


Υπέρ της αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου είχαν ταχθεί οι εισαγγελείς, καθώς έκριναν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. 

Επισήμαναν επίσης πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του. Αναγνωρίζουν επίσης, όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Αντίθετα, ήταν αρνητικοί για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη. Η κρίση των δύο εισαγγελέων ήταν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση «αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες».

Για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom