Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς και η ανάκαμψη της πείνας


Ξεχειλίζει η έπαρση από τα χείλη του Σαμαρά που ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2014 σημειώθηκε ανάπτυξη 1,7%. Πρωταθλήτρια στους αναπτυξιακούς ρυθμούς στην ευρωζώνη χαρακτήρισε την Ελλάδα, η οποία επίσης παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία και στη διάλυση των πιο στοιχειωδών δομών κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, υγείας κ.ά.

Πρωταθλητές οι Έλληνες, αλλά ντοπαρισμένοι στη φτώχεια, στην απόγνωση, στον εξευτελισμό των μισθών Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ. Πρωταθλητές και στη μετανάστευση των νέων, πρωταθλητές στη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Τέτοιος πρωταθλητισμός είναι για κλάματα και όχι για πανηγυρισμούς.


Eδώ και χρόνια οι οικονομολόγοι μιλούσαν για την «ανάκαμψη χωρίς θέσεις εργασίας» (jobless recovery), δηλαδή για τη βελτίωση των δεικτών σε συνδυασμό με την επιδείνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Αυτού του είδους η εικονική ανάκαμψη χτυπά την πόρτα της Ελλάδας, βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά στην απόγνωση στους πολλούς και προκαλώντας πανηγυρισμούς στους λίγους.

«Η ελπίδα επέστρεψε. Η Ελλάδα επέστρεψε», θριαμβολογεί ο Σαμαράς καθώς προπαγανδίζει τη νέα αυτή παραλλαγή του «σαξές στόρι με τις μιντιακές δυνάμεις του μνημονιακού στρατοπέδου να χορεύουν στο ρυθμό της πλασματικής επιτυχίας.

Μόνο που ο πρωταθλητής θυμίζει τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης: οι τράπεζες, οι σύγχρονοι τυμβωρύχοι, και η ληστρική φορολογία τού πήραν τα πάντα.

«Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας» τραγουδούσε ειρωνικά ο Αγγελάκας. Παρομοίως και τον Σαμαρά τον ενοχλεί πολύ η αισθητή παρουσία όσων «δεν τρώνε τον παραμύθι του», φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, άνεργων που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της κάλπικης ανάκαμψης. Για αυτό πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα έδωσε στα ΜΑΤ εντολή «γαμ… τους» οπως αναφέρουν δημοςιογράφοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Από την χρεοκοπία στην καπιταλιστική ανάπτυξη με ξύλο και νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι μια χούντα δρόμος!

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom