Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

"Το κάλεσμα της γης" - Φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρύνοου


Ανταποκριθήκαμε σ"Το κάλεσμα της γης" κι έτσι την Κυριακή το βράδυ βρεθήκαμε στο νεοκλασικό κτήριο της icomos και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων,στην οδό Πειραιώς 73,στον Κεραμεικό,όπου γινόταν η
επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του φίλου Ευρύνοου.

"Το κάλεσμα της γης" των εκδόσεων Λυκόφως,είναι έργο ζωής και ψυχής του ερωτευμένου με τη φύση Ευρύνοου,κατά κόσμον Αναστάσιος Χατζησπυρίδης,που έρχεται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για να χτυπήσει το καμπανάκι για το μέλλον της ανθρωπότητας....


Δώδεκα πρόσωπα με ιδιαίτερες ικανότητες,διαφορετικής εθνικότητας μέσα από το ταξίδι τους και τις παρεμβάσεις μυθικών πλασμάτων συναντιούνται,υπό το βλέμα της Θεάς... κι ενημερώνονται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να διασωθεί το ανθρώπινο είδος....


Την εκδήλωση άνοιξε ο εκδότης και συγγραφέας κύριος Αβέρκιος Λουδάρος,συνέχισε ο Ευρύνοος και τη σκυτάλη πήρε ο έτερος συγγραφέας κύριος Ομηρος Αβραμίδης.Κατόπιν μίλησε ο φίλος του Ευρύνοου,γεωπόνος,κύριος Ευθύμης Στίγκας για να ξαναπάρει το μικρόφωνο ο εκδότης και να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων,ερωτήσεων,απαντήσεων και προτάσεων... του κοινού με την... "έδρα"!


Ηταν μια εξαιρετική,αλλά και διαφορετική εκδήλωση,αφού μετά το τέλος της παρουσίασης από τους βασικούς ομιλητές το λόγο πήραν φίλοι του συγγραφέα από το ακροατήριο.

Αρχισε ένας πολιτισμένος διάλογος για την επιστροφή στη φύση,για την ντόπια και παγκόσμια οικονομία (αγροτική κυρίως),για την τεχνολογία...,αλλά και προτάσεις για διέξοδο από το... σημερινό αδιέξοδο.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο παριστάμενος επίτιμος αντιπρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων,υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου,κύριος Παύλος Νισλόγλου,απένειμε τιμητική διάκριση εκ μέρους του ομίλου στο συγγραφέα για την προσφορά του στην Ελληνική λογοτεχνία.


Και η καθηγήτρια πανεπιστημίου κυρία Ελπίδα Μητροπούλου βράβευσε το συγγραφέα,ομιλητή της εκδήλωσης,κύριο Ομηρο Αβραμίδη για το έργο του.

Δείτε φωτο και βίντεο από την παρουσίαση...






















Να 'σαι καλά Ευρύνοε,πάντα τέτοια!

1 σχόλιο:

Ευρύνοος είπε...

Δημήτρη τέτοια παρουσίαση της παρουσίασης δεν την περίμενα!
Καλυψες την εκδήλωση άψογα και ελπίζω να ευχαριστήθηκε ο κόσμος όσο κι εγώ.
Ήταν καταπληκτική βραδιά και η συζήτηση μετά την παρουσίαση ήταν υπέροχη.
Με την δική σου βοήθεια, όλες αυτές οι στιγμές, καταγράφονται ως ανάμνηση αυτής της μοναδικής για μένα βραδιάς.
Να είσαι καλά φίλε μου
και σε ευχαριστώ για όλα!

Read more: Go to TOP and Bottom