Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ένταση στη Βουλή: Καυγάς Κωνσταντοπούλου - Βιρβιδάκη - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια»


Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε αφού διαφώνησε έντονα με την εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και ζήτησε ειδική συνεδρίαση.

Η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τη σχετική πρόταση που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκηση και Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, εξήγησε -επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής- ότι η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η αντίδραση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη κάνοντας λόγο για «κυβερνητικές μεθοδεύσεις», ενώ όταν ο κ. Βιρβιδάκης την ανακάλεσε στην τάξη όρθιος σχολίασε ειρωνικά: «Για ποιο πράγμα με ανακαλείτε στην τάξη, που σηκωθήκατε και όρθιος; Περιφρονείτε την Επιτροπή. Δεν κλείνει το θέμα. Αποχωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είστε υπεύθυνοι για τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που ήταν παρών, σήκωσε το γάντι που πέταξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς της: «Τον ευτελισμό τον έχετε κάνει εσείς. Έχει βάλει στη γραμμή τους βουλευτές σας και ψηφίζουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα νομοσχέδιο που να έχει διαφοροποιηθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρμόζει με τη στάση κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια την περιμένει όλη η χώρα και η αγορά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαιολογία».

Διάλογοι Ζωής Κωνσταντοπούλου Κυριάκου Βιρβιδάκη και λοιπές αντιδράσεις
«Εάν στοιχειωδώς αναγνωρίζεται ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί μόνο με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οφείλεται να κάνετε το αίτημα αυτό δεκτό». τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, ζητώντας η πρόταση της να τεθεί σε ψηφοφορία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής ο οποίος απέρριψε το αίτημα με το επιχείρημα πως το διαδικαστικό θέμα διευθετήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να παραβιάσει τον κανονισμό.

«Σας υπέβαλλα συγκεκριμένο αίτημα και δεν είναι προς απάντηση, είναι προς απόφαση» επέμεινε η κ. Κωνταντοπούλου, μιλώντας για αντιδημοκρατική διαδικασία.

«Γνωρίζεται τη δημοκρατία ως γράμμα κενό» αντέδρασε ο Βιρβιδάκης.

«Δείξτε εσείς για εσάς τι είναι…» ανταπάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε ωστόσο να ζητά να διεξαχθεί ψηφοφορία, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής για στρατηγική… «αποφασίζομεν και διατάσομεν». «Στοιχειωδώς, αν σέβεστε τη δημοκρατία οφείλετε να ρωτήσετε την Επιτροπή» επέμεινε και το κοινοβουλευτικό θερμόμετρο δεν άργησε να χτυπήσει… «κόκκινο».

«Να μάθετε τρόπους και συμπεριφορά» αντέδρασε ο κ. Βιρβιδάκης.

«Από ποιον; Από εσάς που εγκρίνατε κατά πλειοψηφία σε άδεια αίθουσα 166 άρθρα;» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ στον καβγά ενεπλάκη και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός κυρία Κωνσταντοπούλου έχει εγκαταλειφθεί» δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ όρθιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής εγκάλεσε στην τάξη την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνέχισε να φωνασκεί.

«Για ποιο πράγμα κύριε Βιρβδιάδκη με εγκαλείτε στην τάξη, που σηκωθήκατε και όρθιος;» εξανέστη η κ. Κωνσταντοπούλου, και καταγγέλοντας το Προεδρείο και τον υπουργό Δικαιοσύνης για «απολυταρχικό καθεστώς» ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

«Τον ευτελισμό του κοινοβουλίου τον έχετε κάνει εσείς» αντέδρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο τρόπος που ήρθε η τροπολογία δεν ήταν ο ορθότερος» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πάντως πως το κόμμα του την κάνει αποδεκτή, καθώς επιλύει ένα θέμα που το περιμένει όλη η χώρα. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. «Δεν αποχώρησαν σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με την επιβάρυνση των πολιτών και αποχωρούν τώρα;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Βούλτεψη: Είναι αντίθετοι σε ό,τι ανακουφίζει την κοινωνία

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρησή του από τη συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια» εξαπέλυσε η κα Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε όποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ανακουφίζει την κοινωνία βρίσκει απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom