Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Επαναληπτικές εκλογές στους δήμους Καισαριανής,Μάνδρας και Μεθάνων


Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν εκ νέου οι πολίτες που διαμένουν στους δήμους Καισιαριανής, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, ώστε ξαναψηφίσουν για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, μετά το πράσινο φως από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. 

Την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων τριών δήμων ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑττικήςΣυγκεκριμένα, την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του δήμου Καισαριανής του νομού Αττικής για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων των συνδυασμών ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ανακοινώνει η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της αρ. 15/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ανακοινώνει επίσης την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων των δήμων Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας του νομού Αττικής, κατόπιν της αρ. Ε3298/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και της αρ. 9/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν νόμιμα με την απόφαση αρ. 2211/2014 και τη διορθωτική αυτής απόφαση με αρ. 2371/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για τον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, και με την απόφαση με αριθμ. 474/2014, καθώς και τις διορθωτικές-συμπληρωματικές 488/2014, 576/2014 και 582/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.



Οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

Γιατί επιστρέφουν οι πολίτες στις κάλπες;
Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντα δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής), ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής), που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ.

Ο κ. Σταμέλος έμεινε εκτός επαναληπτικού γύρου για μία ψήφο, κατέθεσε ένσταση, και το δικαστήριο έκρινε ότι κακώς δεν του προσμετρήθηκαν 9 ψηφοδέλτια που είχαν κριθεί άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές. 
Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή), που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερη στην κατάταξη), και του Θανάση Πανωλιάσκο (Δημοκρατική Συνεργασία), που είχε καταταγεί τρίτος. 

Έγινε δεκτό πως τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.
Τέλος, οι πολίτες στον δήμο Τροιζηνίας προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες έπειτα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου Σάββα Αθανασίου, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και ακύρωσε τις εκλογές στον εν λόγω δήμο.

Η ένσταση

Στην ένστασή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά ο κ. Σάββας Αθανασίου υποστήριξε:

«α. Μας «έκοψαν» αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους.
β. Μας άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαμε να μην καταθέσουμε ψηφοδέλτια. Εκδόθηκε διορθωτική απόφαση ύστερα από ένστασή μας.
γ. Δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Τακτικούπολης Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση που καταθέσαμε.
δ. Υποβάλαμε ένσταση για παραβίαση της νομοθεσίας και δικαιωθήκαμε. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς ακύρωσε και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και διέταξε επανάληψη των εκλογών.

»Ραντεβού, λοιπόν, στις 30 Νοεμβρίου…».

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom